Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kherson: Οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 94 άρματα μάχης σε τρεις μέρες – Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Kherson: Οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 94 άρματα μάχης σε τρεις μέρες – Πάνω από 2.000 οι νεκροί
Στο πλαίσιο της έντονης έλλειψης στρατιωτικού εξοπλισμού, τέτοιες απώλειες είναι κολοσσιαίες για το Κίεβο

Κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Kherson οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες, έχοντας χάσει τρία τάγματα αρμάτων μάχης μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα Avia.pro.
Στο πλαίσιο της έντονης έλλειψης στρατιωτικού εξοπλισμού, τέτοιες απώλειες είναι κολοσσιαίες για το Κίεβο.
Για την περίοδο από 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έφτασαν τα 94 άρματα μάχης, που ισοδυναμούν με τρία τάγματα αρμάτων μάχης.
Οι τεράστιες απώλειες ανάγκασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να σταματήσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να αποφύγουν ακόμη περισσότερες σε περίπτωση αντεπιτιθέμενων ενεργειών του ρωσικού στρατού.
Η απώλεια τριών ταγμάτων αρμάτων μάχης είναι μακράν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν υποστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού θα μπορούσε επίσης να καταστραφεί, και επομένως οι πραγματικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών, θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες.
Το Κίεβο δεν σχολιάζει επίσημα τις απώλειες σχεδόν εκατό τανκς και περίπου 2.000 στρατιωτικών κατά την αποτυχημένη επίθεσ
η.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης