Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό δικαστήριο ανακοίνωσε τι κατέσχεσε το FBI απο την έπαυλη του Trump

tags :
Αμερικανικό δικαστήριο ανακοίνωσε τι κατέσχεσε το FBI απο την έπαυλη του Trump
Tο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει εάν ο Donald Trump προχώρησε σε ακατάλληλους χειρισμούς αρχείων, μεταφέροντάς τα από τον Λευκό Οίκο στην ιδιωτική έπαυλή του όταν αποχώρησε από την προεδρία
Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία λεπτομερή απογραφή του υλικού που κατέσχεσε το FBI στις 8 Αυγούστου από την έπαυλη του πρώην προέδρου Donald Trump στη Φλόριντα, μτά από αίτημα των αμερικανικών media.
Σύμφωνα με την έκθεση οι πράκτορες του FBI πήραν από την έπαυλη του Trump 33 κιβώρια με έγγραφα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν δεκάδες κενοί φάκελοι με την επισήμανση ότι είχαν διαβαθμισμένη πρόσβαση.
Ακόμη έγινε γνωστό ότι πολλά από τα έγγραφα που θεωρούνταν απόρρητα και άκρως απόρρητα ανακτήθηκαν από το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Τ
Σύμφωνα με μια λίστα που δημοσίευσε το BBC, ανάμεσα στα έγγραφα που βρέθηκαν στην έπαυλη του Tramp είναι:
3 έγγραφα που χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά
17 έγγραφα που χαρακτηρίζονται απόρρητα
7 έγγραφα που επισήμανση «άκρως απόρρητο»
43 κενοί φάκελοι με διαβαθμισμένα banner
28 άδειοι φάκελοι με την ένδειξη «Επιστροφή στον γραμματέα προσωπικού/στρατιωτικό βοηθό»
Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ όταν αποχωρούν από τα καθήκοντά τους πρέπει να μεταφέρουν όλα τα έγγραφα αλλά και τα email τους στα Εθνικά Αρχεία.
Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει εάν ο Donald Trump προχώρησε σε ακατάλληλους χειρισμούς αρχείων, μεταφέροντάς τα από τον Λευκό Οίκο στην ιδιωτική έπαυλή του όταν αποχώρησε από την προεδρία.
Επίσης οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Trump και οι δικηγόροι του δεν παρείχαν οικειοθελώς σχετικά έγγραφα και «πιθανότατα απέκρυψαν ή αφαίρεσαν» αρχεία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας παρεμπόδισης της έρευνας.
Ο ίδιος ο Donald Trump αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης