Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Aγωγή στον Michael Saylor της MicroStrategy για φοροδιαφυγή

ΗΠΑ: Aγωγή στον Michael Saylor της MicroStrategy για φοροδιαφυγή
«Σήμερα μηνύουμε τον Michael Saylor, έναν δισεκατομμυριούχο στέλεχος τεχνολογίας που ζει στο DC για πάνω από μια δεκαετία, αλλά δεν έχει πληρώσει ποτέ φόρο εισοδήματος», είπε ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσιγκτον

Για φοροδιαφυγή στον πρώην CEO της MicroStrategy Michael Saylor «διώκεται» από τον γενικό εισαγγελέα της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, πρόσφατα, η Περιφέρεια της Κολούμπια εισήγαγε διατάξεις στον νόμο περί ψευδών αξιώσεων, ο οποίος ενθαρρύνει τους καταγγέλλοντες να αναφέρουν κατοίκους που φοροδιαφεύγουν, για παράδειγμα παρέχοντας ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον πραγματικό τόπο διαμονής τους.
Η πρώτη αγωγή που κατατέθηκε βάσει του πρόσφατα ενημερωμένου νόμου περί ψευδών αξιώσεων ήταν η αγωγή του Γενικού Εισαγγελέα της Ουάσιγκτον Racine κατά του Michael Saylor και της MicroStrategy για συστηματική φοροδιαφυγή.
«Σήμερα μηνύουμε τον Michael Saylor, έναν δισεκατομμυριούχο στέλεχος τεχνολογίας που ζει στο DC για πάνω από μια δεκαετία, αλλά δεν έχει πληρώσει ποτέ φόρο εισοδήματος», είπε ο Racine.
Ο εισαγγελέας της Ουάσιγκτον είπε ότι όχι μόνο ο Saylor, αλλά και η εταιρεία του MicroStrategy, θα διωχθούν για εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων φοροδιαφυγή».
Yπενθυμίζεται πως στις αρχές Αυγούστου, ο Michael Saylor παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της MicroStrategy για να επικεντρωθεί στη «στρατηγική απόκτησης Bitcoin και σε σχετικές πρωτοβουλίες ασφάλειας BTC».
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Phone Le, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος, οικονομικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης