Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ζημιές 25 δισ. δολ. για τις τράπεζες το α' εξάμηνο 2022

Ρωσία: Ζημιές 25 δισ. δολ. για τις τράπεζες το α' εξάμηνο 2022
Απώλειες 1,5 τρισ. ρουβλίων (24,95 δισ. δολ.) κατέγραψαν οι τράπεζες της Ρωσίας τους πρώτους έξι μήνες του 2022
Σχετικά Άρθρα
Απώλειες 1,5 τρισ. ρουβλίων (24,95 δισ. δολ.) κατέγραψαν οι τράπεζες της Ρωσίας τους πρώτους έξι μήνες του 2022, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα RBC.
Είναι η πρώτη φορά που η ρυθμιστική αρχή αποκαλύπτει τα κέρδη του τραπεζικού τομέα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Περίπου τα δύο τρίτα των απωλειών των τραπεζών αφορούσαν πράξεις σε ξένο νόμισμα, δήλωσε ο Dmitry Tulin, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.
Ο Tulin δήλωσε ότι υπάρχει πάνω από 50% πιθανότητα" οι ζημίες για το σύνολο του έτους να μην ξεπεράσουν το ποσό του 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων από το πρώτο εξάμηνο.
Οι απώλειες καταγράφονται κυρίως στις μεγαλύτερες τράπεζες, δήλωσε ο Tulin.
Τα ζημιογόνα ιδρύματα κατέγραψαν συνολικά ζημίες ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων (31,60 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σε σύγκριση με τους κερδοφόρους δανειστές που κέρδισαν συνολικά 400 δισεκατομμύρια ρούβλια (6,65 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει επανάληψη της τραπεζικής κρίσης του 2014-17, όταν η ρυθμιστική αρχή αναγκάστηκε να διασώσει αρκετούς δανειστές και να αφαιρέσει τις τραπεζικές άδειες από εκατοντάδες τράπεζες με χαμηλή κεφαλαιοποίηση, δήλωσε ο Tulin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης