Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ανόητο γεροντάκι Biden κατηγορεί τον Trump και το κίνημα MAGA ως εξτρεμιστές – Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής

Το ανόητο γεροντάκι Biden κατηγορεί τον Trump και το κίνημα MAGA ως εξτρεμιστές – Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής
Ο Biden βλέπει την ήττα να έρχεται στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022, βλέπει ότι ο Trump θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ… και προσπαθεί να τον αποδημήσει

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Trump και οι υποστηρικτές του είναι η επιτομή του εξτρεμισμού που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, μιλώντας στη Φιλαδέλφεια με επίκεντρο τις δημοκρατικές αξίες και την αντίθεση στις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Biden βλέπει την ήττα να έρχεται στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022, βλέπει ότι ο Trump θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ… και προσπαθεί να τον αποδημήσει αρχικά με την έφοδο του FBI και τώρα με δηλώσεις από ένα ανόητο γεροντάκι όπως τον αποκαλούν ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης…

«Ο Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι που υποστηρίζουν το σύνθημα MAGA είναι η επιτομή του εξτρεμισμού που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας»
Το MAGA (Make America Great Again, ήταν το κύριο πολιτικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump το 2016.
«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: δεν είναι όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι, ούτε καν η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων, είναι το κίνημα MAGA.
Δεν συμμερίζεται κάθε Ρεπουμπλικάνος την ακραία ιδεολογία τους", εξήγησε ο Biden, σημειώνοντας ότι μπορεί να συνεργαστεί με επιτυχία με πολλούς εκπροσώπους του κόμματος της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι «ο Trump και οι MAGA-Ρεπουμπλικάνοι» εξακολουθούν να επικρατούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα «είναι υπό την επιρροή τους και εκφοβίζεται από αυτούς».

«Η ισότητα και η δημοκρατία απειλούνται.
Και μόνο χειρότερα θα κάνουμε τα πράγματα για εμάς αν προσποιηθούμε ότι δεν είναι έτσι» είναι πεπεισμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«MAGA-Ρεπουμπλικάνοι δεν σέβονται το σύνταγμα, δεν πιστεύουν στο κράτος δικαίου, δεν αναγνωρίζουν τη βούληση του λαού, αρνούνται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των ελεύθερων εκλογών», συνέχισε ο Biden.
Οι MAGA-Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι για να πετύχουν, όλοι οι άλλοι πρέπει να χάσουν.

Σε σημείο καμπής οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν τώρα ένα οριακό σημείο που θα καθορίσει τι είδους χώρα θα γίνουν στο μέλλον, ανέφερε ο Biden.
«Νομίζω ότι η Αμερική βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο, είναι μια από εκείνες τις στιγμές που καθορίζει το μέλλον».
«Και τώρα η Αμερική πρέπει να επιλέξει: να προχωρήσει μπροστά ή προς τα πίσω, να χτίσει το μέλλον ή να έχει εμμονή με το παρελθόν, να είναι μια χώρα ελπίδας, ενότητας και αισιοδοξίας ή μια χώρα φόβου, διχασμού και σκότους», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Biden ανησυχεί για τις ενδιάμεσες εκλογές…

Αμερικανοί σχολιαστές πιστεύουν ότι η ομιλία του Biden σκόπιμα εστίασε στην κριτική κατά των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2022 μπορούν να ανακτήσουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Οι Δημοκρατικοί έχουν λίγες πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο του νομοθετικού σώματος, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις και ορισμένες εκτιμήσεις.
Ο Λευκός Οίκος είχε προαναγγείλει ότι ο Πρόεδρος θα μιλήσει για τη «μάχη για την ψυχή της χώρας».
Με παρόμοιο σύνθημα, έθεσε υποψηφιότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ως υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία το 2020, όταν αντίπαλός του ήταν ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης