Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: «Προ των πυλών» τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά της Ομικρον

Κορωνοϊός: «Προ των πυλών» τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά της Ομικρον
Παρατηρείται μία μεταβολή από τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια που στηρίζονται στον αρχικό ιό και είναι διαθέσιμα σε άτομα ηλικίας ηλικίας 50 ετών και άνω
Χαμόγελα στην ιατρική κοινότητα, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν εδώ και λίγες ώρες τη νέα έκδοση των εμβολίων κατά της Covid-19 των φαρμακοβιομηχανιών Pfizer και Moderna.
Τα νέα εμβόλια σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην παραλαγή της Όμικρον, με τον απώτερο σκοπό να υπάρξει μια νέα εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων σε εκατομμύρια πολίτες ανά την υφήλιο.
Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε ανακοίνωσή του επισήμανε, ότι «τα συγκεκριμένα εμβόλια εγκρίνονται για μια νέα αναμνηστική δόση η οποία θα ξεκινάει από την ηλικία των 12 ετών για το εμβόλιο της Pfizer και από την ηλικία των 18 ετών για το εμβόλιο της Moderna».
"Καθώς οδεύουμε προς το φθινόπωρο και αρχίζουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, ενθαρρύνουμε έντονα όποιον είναι επιλέξιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αναμνηστικής δόσης με το εμβόλιο (διπλής στόχευσης) COVID-19 για να παρέχει καλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν σήμερα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Επίτροπος του FDA Robert Califf.
Επιπροσθέτως, οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι ο FDA ενέκρινε τα εμβόλια για όλους τους ανθρώπους άνω των 12 ετών που έχουν κάνει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών και έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από προηγούμενο αναμνηστικό εμβόλιο, διάστημα μικρότερο από τα προηγούμενα συνιστώμενα διαστήματα, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πρέπει να αναφερθεί, ότι το ανασχεδιασμένο εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech θα είναι διαθέσιμο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, δήλωσε ο FDA.
Όπως γίνεται αντιληπτό, παρατηρείται μία μεταβολή από τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια που στηρίζονται στον αρχικό ιό και είναι διαθέσιμα σε άτομα ηλικίας ηλικίας 50 ετών και άνω ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης