Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλαφόν στις αγορές του ρωσικού πετρελαίου θα εξετάσουν οι G7 (2/9)

Πλαφόν στις αγορές του ρωσικού πετρελαίου θα εξετάσουν οι G7 (2/9)
Το σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στις αγορές του ρωσικού πετρελαίου θα συζητήσουν την Παρασκευή 2/9 οι υπουργοί Οικονομικών των G7
Σχετικά Άρθρα
Το σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στις αγορές του ρωσικού πετρελαίου θα συζητήσουν την Παρασκευή 2/9 οι υπουργοί Οικονομικών των G7, στο πλαίσιο των κυρώσεων που λαμβάνουν οι χώρες της Δύσης κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και οι ομόλογοι της θα συναντηθούν την Παρασκευή για το ζήτημα, θέλοντας να περιορίσουν τις ποσότητες «μαύρου χρυσού» που πουλά η Ρωσία στις παγκόσμιες αγορές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία και η Ελβετία θα απαγορεύσουν στις επιχειρήσεις τη χρηματοδότηση και ασφάλισης σε ρωσικά δεξαμενόπλοια από τον Δεκέμβριο.
Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το ποιο θα είναι το «ταβάνι» στη τιμή αγοράς του ρωσικού πετρελαίου ούτε το ποιες χώρες θα εφαρμόσουν το μέτρο.
Οι ΗΠΑ θεωρούν πως η επιβολή πλαφόν για το ρωσικό πετρέλαιο θα οδηγήσει και άλλους «παίκτες» της ενεργειακής αγοράς να μειώσουν τις τιμές τους, διευκολύνοντας τις ελλείψεις στην αγορά και μειώνοντας τα έσοδα που λαμβάνει η Μόσχα από τις ενεργειακές εξαγωγές της.

«Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, πιστεύουμε, για να χτυπήσουμε σκληρά τα έσοδα του Putin και κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα όχι μόνο στη μείωση των εσόδων του από το πετρέλαιο, αλλά και στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.
Δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το ανώτατο όριο τιμών ή ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης