Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης το Spiegel: O Μητσοτάκης ως αυταρχικός ηγέτης στις υποκλοπές - Κακοποίηση μεταναστών - Να παρέμβει η ΕΕ

Καταπέλτης το Spiegel: O Μητσοτάκης ως αυταρχικός ηγέτης στις υποκλοπές - Κακοποίηση μεταναστών - Να παρέμβει η ΕΕ
Spiegel: «Η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού ηγέτη»
Σχετικά Άρθρα

Άρθρο - καταπέλτης με έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσω άρθρου που υπογράφει ο Maximilian Popp, μέλος της αρχισυντακτικής ομάδας.
Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων σημειώνοντας ότι η χώρα μας «έχει μετατραπεί σε κράτος επιτήρησης».
«Μόλις πρόσφατα, ο επικεφαλής της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αφού έγινε γνωστό ότι ένας κορυφαίος πολιτικός της αντιπολίτευσης και ένας δημοσιογράφος είχαν υποκλαπεί από τις αρχές.
Ο βαθμός στον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικασία δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως», γράφει το Spiegel.
Στο μεγαλύτερο μέρος του το άρθρο αναφέρεται στο μεταναστευτικό αναφέροντας πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκ των πραγμάτων αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.
Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν απελάσει με τη βία χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια.
Έχουν κακοποιήσει μετανάστες ως σκλάβους για αυτές τις παράνομες επαναπροωθήσεις, έχουν απαγάγει αιτούντες προστασία από ελληνικά νησιά και τους έχουν εγκαταλείψει στη θάλασσα». 
«Δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ οι Έλληνες αξιωματούχοι να πρέπει να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους στα σύνορα.
Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν αυτά τα εγκλήματα δέχονται πιέσεις», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει σε άλλο σημείο:
Υπάλληλοι ανθρωπιστικών οργανώσεων διώκονται ως λαθρέμποροι. Ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, δυσφημήθηκε ως Τούρκος πράκτορας στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης» και συνεχίζει: 
«Η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας.
Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού ηγέτη».

Άμεση παρέμβαση από ΕΕ

Στη συνέχεια φαίνεται πως ζητά την παρέμβαση της ΕΕ αναφέροντας: 
«Η ΕΕ αποδέχθηκε τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του Μητσοτάκη για πάρα πολύ καιρό, και σε ορισμένες περιπτώσεις τις καλωσόρισε κιόλας.
Η επικεφαλής της Επιτροπής Ursula von der Leyen χαρακτήρισε την Ελλάδα ως “ασπίδα της Ευρώπης” κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Έβρο το 2020. Και στα κράτη μέλη, οι άνθρωποι είναι κρυφά ευτυχείς που οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποκρούουν τους πρόσφυγες – ανεξάρτητα από το πώς.
Όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock βρέθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο, κάλεσε τους οικοδεσπότες της να διευκρινίσουν τους ισχυρισμούς περί απώθησης.
Αυτό ακούστηκε αποφασιστικό, αλλά είναι φτηνό.
Διότι τα γεγονότα έχουν προ πολλού αποσαφηνιστεί.
Εάν η ΕΕ εννοεί σοβαρά τα δικά της πρότυπα, θα πρέπει τώρα να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας».
Το Spiegel σημειώνει δε ότι: 
«Εξαρτάται πρωτίστως από τους Έλληνες να σταματήσουν την αυταρχική τάση στη χώρα τους.
Το αργότερο το επόμενο έτος θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποφασίσουν σε τι είδους κράτος θέλουν να ζήσουν και ποια μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνησή τους».

Για την ελευθερία του Τύπου:

«Αποσυνθέτει έτσι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί να λάβει χώρα ο δημοκρατικός λόγος. Σύμφωνα με την κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση στην ΕΕ. Σε δημοσκόπηση του Reuters, μόλις το 7 τοις εκατό των Ελλήνων δήλωσε ότι τα ΜΜΕ στη χώρα τους είναι δωρεάν»

Screenshot_8_zaaaaaaa.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης