Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη νομισματική σύσφιξη από τη Fed - Ο S&P 500 στο -0,65%, ο Nasdaq -0,49%

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη νομισματική σύσφιξη από τη Fed - Ο S&P 500 στο -0,65%, ο Nasdaq -0,49%
O ρυθμός των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε αισθητά τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.
Με αρνητικά πρόσημα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση των αμερικανικών μετοχών την Τετάρτη 31/8, παρότι η Wall Street προσπάθησε αρχικά να θέσει υπό έλεγχο ένα σερί 3 ημερών σε απώλειες, λόγω των επιθετικών δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve για τον πληθωρισμό στην ομιλία του στο οικονομικό συμπόσιο της τράπεζας στο Jackson Hole την περασμένη Παρασκευή.
Και παρότι οι ενδείξεις αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας επανέφεραν στο προσκήνιο τις προσδοκίες ότι ο κύκλος των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων της Fed πλησιάζει στο τέλος του, μάλλον η αγορά ζει στη σκιά της νομισματικής σύσφιξης.


Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,78%, στις 31.544 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 με αρνητικό πρόσημο -0,62%, στις 3.961 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με αρνητικό πρόσημο -0,47%, στις 11.827 μονάδες.
Καταγραφή_341.JPG
Loretta J. Mester: Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 4% το 2023

Σε αύξηση των επιτοκίων πάνω από το 4% στις αρχές του επόμενου έτους θα χρειαστεί να προχωρήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και να τα διατηρήσει εκεί για να μειώσει τον πολύ υψηλό πληθωρισμό έως ότου φτάσει τον στόχο της, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta J. Mester.
Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ είπε ότι η τράπεζα πρέπει να προφυλαχθεί από «ευσεβείς πόθους» και είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει για το αν ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.
Η μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2% της Fed θα απαιτούσε πολύ θάρρος, πρόσθεσε η Mester.

Αισθητή επιβράδυνση των προσλήψεων τον Αύγουστο στον ιδιωτικό τομέα


Στα μάκρο, ο ρυθμός των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε αισθητά τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.
Η ADP ανακοίνωσε ότι οι μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 132.000 μέσα στον μήνα, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση για 288.000 προσλήψεις.
1_148.jpg
«Τα δεδομένα μας υποδηλώνουν μια πρόσφατη στροφή προς έναν πιο συντηρητικό ρυθμό προσλήψεων, πιθανώς καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα αντικρουόμενα σήματα της οικονομίας», ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος του ADP, Nela Richardson.
Η ADP είχε αναστείλει τη δημοσίευση της μηνιαίας έρευνας προσλήψεων νωρίτερα φέτος μετά από ενδείξεις αυξανόμενης απόκλισης με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία συνήθως δημοσιεύονται δύο ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ADP, τα επίπεδα ιδιωτικής απασχόλησης στις ΗΠΑ επιστρέφουν στα υψηλά προ της πανδημίας.
2_220.jpg
Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Ευρωζώνη

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - ρεκόρ του Αυγούστου στην Ευρωζώνη στο 9,1% εξέλιξη η οποία πιθανώς θα οδηγήσει την ΕΚΤ σε επιθετική αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες εν μέσω υψηλότερων τιμών της ενέργειας, αυξάνοντας την πιθανότητα μεγαλύτερης και βαθύτερης οικονομικής συρρίκνωσης στο τέλος του έτους.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο -10,8% στα 236,4 ευρώ.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -2,51% στα 96,82 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -1,06% στα 90,63 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό δεκαετές ομόλογο στα 3,11%

Ειδικότερα
Ο δείκτης Dax στη Γερμανία έκλεισε στο -0,97% στις 12,834 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -1,05% στις 6,284 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -1,22% στις 21,559 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -1,05% στις 7,284 μονάδες
europe_kleisimo_2_1.JPG

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 31/8 οι ασιατικές αγορές με επίκεντρο την επιθετική νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών προκειμένου να τιθασεύσεουν τον πληθωρισμό..
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,37%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο -0,78%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,03%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +0,86% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,16%..


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης