Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς δεν θέλουν ο Biden να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία

Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς δεν θέλουν ο Biden να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Δημοκρατικών είναι βέβαιο ότι ο Biden δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος και ότι «ήρθε η ώρα για αλλαγή στο κόμμα»
Σχετικά Άρθρα

Μια σειρά από νομοθετικές νίκες, όπως φαίνεται, θα έπρεπε να είχαν βοηθήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ανακτήσει θέσεις στο δικό του κόμμα, το οποίο δεν τον θέλει να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές το 2024.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς πιστεύουν ότι ο Biden δεν πρέπει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή, γράφει η Washington Times.
Ωστόσο, ίσως όχι ακριβώς, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας.
Συγκεκριμένα, μια μελέτη USA Today/Ipsos που δημοσιεύθηκε νωρίτερα την εβδομάδα έδειξε ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Biden δεν πρέπει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Δημοκρατικών είναι βέβαιο ότι ο Biden δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος και ότι «ήρθε η ώρα για αλλαγή στο κόμμα».
«Το 44% πιστεύει ότι πρέπει να είναι υποψήφιος και αξίζει να επανεκλεγεί. Αυτή η άποψη ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις ιδεολογίες αυτής της ομάδας ψηφοφόρων», σημείωσαν στην ανάλυσή τους οι συντάκτες της έρευνας.
Την ίδια στιγμή, το 60% των Δημοκρατικών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο Biden μπορεί να κερδίσει νέες εκλογές εάν είναι υποψήφιος.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μια σειρά από νομοθετικές νίκες των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης της ψήφισης του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, βοήθησαν ελάχιστα τον Μπάιντεν να συγκρατήσει την κομματική δυσαρέσκεια για τη διαχείρισή του.
Όπως υπενθυμίζεται από το δημοσίευμα, η αγανάκτηση των Δημοκρατικών γι' αυτό κορυφώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού - την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκαν πολλές δημοσκοπήσεις.
Μια δημοσκόπηση της USA Today και του Πανεπιστημίου του Σάφολκ, που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουλίου, έδειξε ότι το 50% των Δημοκρατικών ελπίζει ότι ο Biden δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή για δεύτερη θητεία.
Με τη σειρά τους, τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που ανέθεσαν οι New York Times και δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουλίου δείχνουν ότι το 64% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θέλουν άλλον υποψήφιο από το κόμμα τους να ηγηθεί της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές το 2024.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης