Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιθουανία έφτιαξε φράχτη 550 χιλιομέτρων για τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Η Λιθουανία έφτιαξε φράχτη 550 χιλιομέτρων για τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η παράνομη μετανάστευση στη Λιθουανία έχει αυξηθεί δραματικά φέτος

Για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, που φθάνουν μέσω της Λευκορωσίας, η Λιθουανία έστησε έναν φράχτη από συρματοπλέγματα ύψους 4 μέτρων κατά μήκος των συνόρων και μήκους περίπου 550 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.
Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Simonyte, είναι «τεχνικά αδύνατο» να τεθεί φράγμα και στα 700 χιλιόμετρα των συνόρων με τη Λευκορωσία, επειδή σε ορισμένα σημεία περνάνε μέσα από ποτάμια, λίμνες και βάλτους.
Η παράνομη μετανάστευση στη Λιθουανία έχει αυξηθεί δραματικά φέτος.
Περίπου 4.200 άτομα, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εισήλθαν στη χώρα μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία.
Η Δύση κατηγορεί τη Λευκορωσία και τη σύμμαχό της Ρωσία για χειραγώγηση των κινημάτων προσφύγων και τη βλέπει ως μέρος ενός «υβριδικού πολέμου», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Η κυβέρνηση στο Μινσκ αρνείται αυτές τις κατηγορίες.
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Σιμόνιτε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική της.
Η κυβέρνηση στο Βίλνιους κατηγορείται για παράνομη επιστροφή αιτούντων άσυλο, τη λεγόμενη απέλαση.
Το Σάββατο, οι λιθουανοί συνοριοφύλακες αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε 125 μετανάστες να περάσουν τα σύνορα.
Ήταν το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή του έτους.
Η Πολωνία ολοκλήρωσε επίσης την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με τη γειτονική Λευκορωσία στα τέλη Ιουνίου, υπενθυμίζει η εφημερίδα. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Βαρσοβίας τροποποίησε τον σχετικό νόμο και επέτρεψε την ενεργό ώθηση μεταναστών πέρα ​​από τα σύνορα. Αυτές οι λεγόμενες καταστολές είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, επειδή εμποδίζουν βίαια άτομα από το να προσπαθήσουν να ζητήσουν άσυλο, τονίζει το γερμανικό περιοδικό Stern.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης