Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 4% για τον ρωσικό MOEΧ - H Gazprom στο +25%, ενδιάμεσο μέρισμα 20 δισ. δολ.

Ράλι 4% για τον ρωσικό MOEΧ - H Gazprom στο +25%, ενδιάμεσο μέρισμα 20 δισ. δολ.
H Gazprom ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα για το α' εξάμηνο του 2022, ύψους 20 δισ. δολ.
Σχετικά Άρθρα
Ράλι καταγράφει το χρηματιστήριο της Μόσχας, με οδηγό τη μετοχή του ενεργειακού κολοσσού Gazprom, ο οποίος ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα για το α' εξάμηνο του 2022, ύψους 20 δισ. δολ. την ώρα που μαίνεται ο ενεργειακός πόλεμος με την Ευρώπη, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο δείκτης MOEX σημειώνει άνοδο 4% στις 2.396 μονάδες, ενώ ο RTSI (σε δολάρια) ενισχύεται 2,7% στις 1.245 μονάδες.
Η μετοχή της Gazprom σημειώνει άλμα 25%, ενώ ενδοσυνεδριακά τα κέρδη ανήλθαν στο 30%.

Έκπληξη το μέρισμα

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο προτείνει την καταβολή μερίσματος 51,03 ρούβλια (0,8505 δολάρια) ανά μετοχή για το α' εξάμηνο του 2022, με τη συνολική διανομή μερίσματος να ανέρχεται σε 1,208 τρισ. ρούβλια (20,13 δισ. δολάρια).
«Η απόφαση της διοίκησης της Gazprom να διανείμει για πρώτη φορά ενδιάμεσο μέρισμα μας εξέπληξε πλήρως, όπως και την αγορά», σχολιάζει η BCS Global Markets, σύμφωνα με το Reuters.
«Κατά την άποψή μας, αυτό είναι σαφέστατα ένα από τα πιο θετικά γεγονότα για τους μετόχους στην ιστορία της εταιρείας», σημειώνουν οι αναλυτές.
Τα μερίσματα της Gazprom αποτελούν ευαίσθητο θέμα για την αγορά, η οποία απογοητεύτηκε από την απόφαση που έλαβε τον Ιούνιο ο κύριος μέτοχός της, η ρωσική κυβέρνηση, να μην καταβάλει μέρισμα για τα περσινά αποτελέσματα, σημειώνει το δημοσίευμα.



MOEX_6.JPG
gazprom.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης