Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μπορούμε να περάσουμε τον χειμώνα χωρίς το ρωσικό αέριο - Στο 100% τα αποθέματα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Γαλλία: Μπορούμε να περάσουμε τον χειμώνα χωρίς το ρωσικό αέριο - Στο 100% τα αποθέματα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Η επικεφαλής της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας δήλωσε ότι η Γαλλία έχει επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα
Για επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου διαβεβαιώνει η επικεφαλής της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, Emmanuelle Wargon, μία ημέρα αφού ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, Gazprom, ανακοίνωσε ότι σταματά τις παραδόσεις αερίου στη Γαλλία από αύριο (1/9/2022) κι ενώ ο αγωγός Nord Stream 1 έκλεισε για τέσσερις ημέρες.
Ειδικότερα, η Wargon δήλωσε ότι η Γαλλία έχει επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για να περάσει τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά πρόσθεσε ότι λόγω διακοπών στον πυρηνικό αντιδραστήρα μπορεί να χρειαστεί να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια κατά καιρούς. «Δεν ανησυχούμε πολύ για την ικανότητά μας να λαμβάνουμε επαρκές αέριο, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να περάσουμε αυτόν τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο», είπε στην τηλεόραση LCI.
Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα δει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου της να γεμίζουν στο 100% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Η διακοπή των ροών από την Gazpom

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στη διακοπή των ροών ρωσικού αερίου στη Γαλλία, η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας, Agnès Pannier-Runacher, δήλωσε πως η Gazprom χρησιμοποιεί απλώς μια δικαιολογία για να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie.
«Όπως περιμέναμε, η Ρωσία χρησιμοποιεί το αέριο ως όπλο πολέμου και χρησιμοποιεί τον τρόπο της εφαρμογής των συμβάσεων της Engie ως πρόσχημα για να μειώσει περαιτέρω τις παροχές στη Γαλλία» δήλωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Η Γαλλία προετοιμάζεται για το σενάριο αυτό από την άνοιξη (...)», υπογράμμισε η Pannier-Runacher, η οποία επεσήμανε ότι η Γαλλία είχε ήδη περιορίσει την έκθεσή της στις ρωσικές εισαγωγές αερίου στο 9% από περίπου το διπλάσιο ποσοστό πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης