Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές μετά τον πληθωρισμό - ρεκόρ στην Ευρωζώνη - O DAX -0,3%

Πιέσεις στις αγορές μετά τον πληθωρισμό - ρεκόρ στην Ευρωζώνη - O DAX -0,3%
Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την άνοδο του πληθωρισμού της Ευρωζώνης σε επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουστο, εξέλιξη η οποία πιθανώς θα οδηγήσει την ΕΚΤ σε επιθετική αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3% στις 12.926 μονάδες, με την πτώση ενδοσυνεδριακά να φτάνει το 1%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,2% στις 7.274 μονάδες. 
Στις 6.139 μονάδες με απώλειες 1,16% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 1% στις 21.609 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 1,2% στις 7.881 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,4%.
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνει άνοδο, με το συμβόλαιο παράδοσης του ολλανδικού TTF να ενισχύεται 5,5% στα 280 ευρώ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» για το ρωσικό φυσικό αέριο, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin να υποβάλλει την Ευρώπη στο... μαρτύριο της σταγόνας.
Οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream σταμάτησαν πλήρως νωρίς σήμερα το πρωί λόγω εργασιών συντήρησης, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,15% στα 91,5 δολ. το βαρέλι και το brent στα 97,7 δολ. το βαρέλι με απώλειες 0,12%.

Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης στο 9,1% τον Αύγουστο 2022

Νέο ρεκόρ στο 9,1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2022, με τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) για επιθετική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο να κλιμακώνονται.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες εν μέσω υψηλότερων τιμών της ενέργειας, αυξάνοντας την πιθανότητα μεγαλύτερης και βαθύτερης οικονομικής συρρίκνωσης στο τέλος του έτους.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 9,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους μετά από άνοδο 8,9% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μέτρηση ξεπερνά την πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, για αύξηση του δείκτη κατά 8,9%.
Η άνοδος του πληθωρισμού τον Αύγουστο οφείλεται στην επιτάχυνση των τιμών των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,6% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με άνοδο 9,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Ο πληθωρισμός των βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκε επίσης, ενώ ο πληθωρισμός της ενέργειας μειώθηκε ελαφρά στο 38,3% τον Αύγουστο από 39,6% τον Ιούλιο.
Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή - ο οποίος εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια - αυξήθηκε 4,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από 4% τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης