Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Έκρηξη κερδών το α’ εξάμηνο του 2022, στα 41,8 δισ. δολ. – Παρατείνεται η διακοπή του Nord Stream 1

Gazprom: Έκρηξη κερδών το α’ εξάμηνο του 2022, στα 41,8 δισ. δολ. – Παρατείνεται η διακοπή του Nord Stream 1
Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου

Kαθαρά κέρδη πάνω από 2,5 τρισ. ρούβλια (41,75 δισ. δολ.) σημείωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα εξετάσει την πληρωμή ενδιάμεσων μερισμάτων, χωρίς να αναφέρει το ύψος μιας πιθανής πληρωμής.
Υπενθυμίζεται πως η ρωσική κυβέρνηση, ο βασικός μέτοχος, είχε αποφασίσει τον περασμένο Ιούνιο ότι η εταιρεία δεν θα πρέπει να διανείμει μέρισμα για τα αποτελέσματα του περασμένου έτους.

Διακοπή λειτουργίας Nord Stream 1

Νέα παράταση της διακοπής λειτουργίας ανακοίνωσε η Gazprom.
Συγκεκριμένα, η διακοπή των ροών θα παραταθεί για τέσσερις, και όχι για τρεις ημέρες.
Η ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας του αγωγού είχε αρχικά οριστεί για τις 31 Αυγούστου, ενώ η επανέναρξη των ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είχε προγραμματιστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom, όμως, η διακοπή διευρύνεται έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
«Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευής της μοναδικής μονάδας άντλησης αερίου που παραμένει σε λειτουργία», αναφέρει η ανακοίνωση της Gazprom σχετικά με τις πληροφορίες Seeburger πλατφόρμα.
Όταν επανέλθει η λειτουργία, μετά δηλαδή από την ολοκλήρωση των επισκευών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, θα αρχίσουν εκ νέου οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως.
Το κλείσιμο της «στρόφιγγας» αναμένεται να πλήξει περισσότερο τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης καθώς ο αγωγός ήδη λειτουργεί με μόνο το 20% της χωρητικότητάς του. Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι 167 εκατ. κυβικά μέτρα ανά ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης