Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαριστική μελέτη για Moderna - Pfizer: Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας για τους νέους άνδρες είναι υψηλότερος μετά το εμβόλιο COVID-19

Σοκαριστική μελέτη για Moderna - Pfizer: Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας για τους νέους άνδρες είναι υψηλότερος μετά το εμβόλιο COVID-19
Η μελέτη δημοσιεύτηκε από την American Heart Association ( pdf ) στο περιοδικό της Circulation
Σχετικά Άρθρα

Ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος για τους άνδρες ηλικίας έως και 39 ετών μετά τον εμβολιασμό με το Moderna COVID-19 παρά μετά τη μόλυνση από τον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Ερευνητές στην Αγγλία ανέλυσαν εισαγωγές σε νοσοκομεία με μυοκαρδίτιδα, μια μορφή φλεγμονής στην υγεία, μεταξύ των εμβολιασμένων μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2020 και 15 Δεκεμβρίου 2021.
Εκτίμησαν ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna, η οποία συνιστάται για μια αρχική σειρά δύο δόσεων, οδηγεί σε 97 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο πάνω από την αρχική τιμή τις πρώτες 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό για άνδρες κάτω των 40 ετών.
Αυτό είναι από 16 επιπλέον περιπτώσεις ανά εκατομμύρια μυοκαρδίτιδας μετά από θετικό τεστ COVID-19 και πριν από τον εμβολιασμό.
Οι ερευνητές υπολόγισαν επίσης ότι μια πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer οδήγησε σε τέσσερα επιπλέον περιστατικά μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο και ότι μια πρώτη δόση του εμβολίου Moderna οδήγησε σε 14 επιπλέον περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο, σε άνδρες κάτω των 40 ετών.
Μια δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer ήταν σχετίζεται με 14 επιπλέον συμβάντα μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο στην ηλικιακή ομάδα.
Τόσο το εμβόλιο Moderna όσο και το εμβόλιο Pfizer έχουν από καιρό συσχετιστεί με καρδιακή φλεγμονή, αλλά το Moderna's έχει συνδεθεί με πολύ υψηλότερα ποσοστά .
Η Moderna και η Pfizer δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.
Η μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε άνδρες κάτω των 40 ετών με 1 εξαίρεση.
Τόσο οι νεότεροι άνδρες όσο και οι γυναίκες διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά από μια δεύτερη δόση mRNA-1273», την εμπορική ονομασία του εμβολίου Moderna, είπαν οι ερευνητές.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε από την American Heart Association ( pdf ) στο περιοδικό της Circulation.
Ο Δρ Sanjay Verma, ένας Αμερικανός καρδιολόγος, είπε στους The Epoch Times ότι οι δεκάδες θάνατοι μετά τον εμβολιασμό από μυοκαρδίτιδα που βρέθηκαν από τους ερευνητές έρχονται σε αντίθεση με τους επανειλημμένους ισχυρισμούς των Αμερικανών αξιωματούχων ότι η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό είναι ήπια και γενικά υποχωρεί μόνη της.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 51 ασθενείς πέθαναν μετά από το τρύπημα AstraZeneca και 49 πέθαναν μετά το εμβόλιο της Pfizer. Κανένας λήπτης της Moderna δεν πέθανε από μυοκαρδίτιδα εντός 28 ημερών από την εισαγωγή.
Οι περισσότεροι από αυτούς που πέθαναν ήταν μεσήλικες ή ηλικιωμένοι.

Θα απαγορευτεί η Moderna;

Ο Δρ Vinay Prasad, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, είπε στο Twitter ότι η μελέτη παρείχε περισσότερα στοιχεία για το επιχείρημα ότι το Moderna πρέπει να απαγορευτεί για άτομα κάτω των 40 ετών.
Ο Walid Gellad, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, είπε ότι η συμβουλευτική ομάδα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τη φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό, όταν συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο για να συζητήσει τα μελλοντικά σχέδια εμβολιασμού.

Μελέτη

Η μελέτη ανέλυσε αρχεία για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και εισήχθησαν σε νοσοκομείο με μυοκαρδίτιδα ή πέθαναν από το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.
Μερικοί από τους εμβολιασμένους βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και υπέφεραν από μυοκαρδίτιδα πριν λάβουν μια δόση.
Οι ερευνητές πήραν τους αριθμούς και κατέληξαν σε αναλογίες ποσοστού επίπτωσης, ή εκτιμήσεις κινδύνου, για τον συνολικό πληθυσμό και για κάθε φύλο ανά ηλικία, μοιράζοντας τον πληθυσμό μεταξύ ατόμων ηλικίας κάτω των 40 ετών και άνω των 40 ετών.
Η μυοκαρδίτιδα και δύο άλλες μορφές καρδιακής φλεγμονής, η περικαρδίτιδα και η μυοπερικαρδίτιδα, είναι πιο διαδεδομένες μεταξύ των νέων, ιδιαίτερα των νεαρών ανδρών.
Μελέτες και αρχεία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνουν ότι οι νεαροί άνδρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό από τον COVID-19.
Ορισμένες από τις έρευνες δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από καρδιακή φλεγμονή από τους μη εμβολιασμένους.
Οι Άγγλοι ερευνητές βρήκαν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή φλεγμονή μετά την πρώτη δόση του AstraZeneca.
«Διαπιστώσαμε ότι σε αυτό το μεγάλο σύνολο δεδομένων, ολόκληρος ο εμβολιασμένος με COVID-19 πληθυσμός της Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής 12μηνης περιόδου της πανδημίας, όταν τα εμβόλια COVID-19 έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 ήταν αρκετά μικρός σε σύγκριση με τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά τη μόλυνση από τον COVID-19», δήλωσε σε δήλωση η Martina Patone, επικεφαλής συγγραφέας και στατιστικολόγος στο Τμήμα Επιστημών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Nuffield στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
«Είναι σημαντικό για το κοινό να κατανοήσει ότι η μυοκαρδίτιδα είναι σπάνια και ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης μυοκαρδίτιδας μετά από εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι επίσης σπάνιος. Αυτός ο κίνδυνος θα πρέπει να εξισορροπηθεί με τα οφέλη των εμβολίων COVID-19 στην πρόληψη της σοβαρής λοίμωξης COVID-19. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ποιος διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο για μυοκαρδίτιδα και ποιος τύπος εμβολίου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας», δήλωσε ο Nicholas Mills, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και άλλος συγγραφέας.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης