Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από φοιτητές μέχρι γιαγιάδες: Δελεασμένοι από τα χρήματα του καρτέλ ναρκωτικών, οι Αμερικανοί εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο

Από φοιτητές μέχρι γιαγιάδες: Δελεασμένοι από τα χρήματα του καρτέλ ναρκωτικών, οι Αμερικανοί εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο
Τα χρήματα από καρτέλ παρασύρουν γιαγιάδες των ΗΠΑ, φοιτητές που θέλουν να βγάλουν γρήγορα δολάρια

Τα χρήματα του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών οδηγούν τους διεθνείς εγκληματίες λαθρεμπορίας ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Sam, ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας ερευνών στην Αριζόνα που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας των συνόρων.
Χωρίς αυτό, η βιομηχανία δεν θα υπήρχε.
Ο Sam, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει υπό καθεστώς ανωνυμίας για την προσωπική του ασφάλεια, είπε στους The Epoch Times ότι το λαθρεμπόριο ανθρώπων κατά μήκος των 372 μιλίων σύνορα της Αριζόνα με το Μεξικό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς μια ελαττωματική ομοσπονδιακή συνοριακή πολιτική και πρόσθεσε ότι η αμερικανική απληστία καθιστά δυνατή το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων.
Τα χρήματα από καρτέλ παρασύρουν γιαγιάδες των ΗΠΑ, φοιτητές που θέλουν να βγάλουν γρήγορα δολάρια, Πολεμιστές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και «ανθρωπιστές».
Πολλοί άνθρωποι που ποτέ δεν θα υποψιαζόσασταν ότι βοηθούν τα καρτέλ σε μια επικερδή επιχείρηση τόσο απάνθρωπη όσο το λαθρεμπόριο ανθρώπων.
Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γλιστρήσουν κάτω από το ραντάρ της Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ.
«2.500 δολάρια για κάθε μετανάστη που εισέρχεται παράνομα στη χώρα», είπε.
«Οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα κινδύνευαν να πάνε φυλακή αν δεν υπήρχαν τα χρήματα.
«Τα [καρτέλ] το ελέγχουν. Δεν περνάς τα σύνορα χωρίς να πληρώσεις τα χρήματα.
Και αν δεν μπορείς να πληρώσεις τα χρήματα, είτε σε βάζουν στη δουλειά κουβαλώντας ένα φορτίο [ναρκωτικών]», είτε σε εξαναγκάζουν σε σεξουαλική διακίνηση ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα.
Το λαθρεμπόριο στην Αριζόνα είναι ένα ομοσπονδιακό έγκλημα που επισύρει έως και 10 χρόνια φυλάκιση, πρόστιμο 250.000 δολαρίων ή και τα δύο.
Σε περιπτώσεις που επέρχεται θάνατος, η μέγιστη ποινή είναι ο θάνατος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης