Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Εντός του 2022 το πλήρως αυτοδηγούμενο αυτοκίνητο βγαίνει μαζικά στην αγορά

Musk  (Tesla): Εντός του 2022 το πλήρως αυτοδηγούμενο αυτοκίνητο βγαίνει μαζικά στην αγορά
Θα βάλει επίσης το διαστημόπλοιό του SpaceX Starship σε τροχιά ...
Σχετικά Άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk είπε ότι σχεδιάζει την ευρεία κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων αυτόνομης οδήγησης έως το τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει τη σχετική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.
Ο Musk προχώρησε στις συγκεκριμένη εξαγγελία κατά τη διάρκεια ενός ενεργειακού  συνεδρίου που γίνεται στη Νορβηγία.
Μιλώντας στο συνέδριο ο ιδρυτής της Tesla δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εστιάζει περισσότερο την προσοχή του στο διαστημόπλοιό του SpaceX Starship και στα αυτοοδηγούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla.
«Οι δύο τεχνολογίες στις οποίες εστιάζω, προσπαθώντας να τις ολοκληρώσω ιδανικά πριν από το τέλος του έτους, φέρνουν το Starship μας σε τροχιά… και την αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα Tesla», είπε.
Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla εξοπλισμένα με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα κυκλοφορήσουν ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανώς στην Ευρώπη ως τα  τέλη του έτους.

Λίγες μέρες είχε ανακοινώσει τον πενταπλασιασμό της τιμής του συστήματος αυτόνομης οδήγησης

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία έρχονται λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε, συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου, ότι η τιμή του συστήματος Full Self-Driving (FSD), δηλαδή του τρέχοντος συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla θα αυξηθεί κατά 3.000 δολάρια τον επόμενο μήνα στα 15.000 δολάρια.
Η αύξηση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες.
Το πακέτο FSD συνοδεύεται από πρόσθετες λειτουργίες που δεν περιλαμβάνονται στα τυπικά οχήματα της Tesla, όπως «Traffic and Stop Sign Control», «Navigate on Autopilot», καθώς και «Autopark» μεταξύ άλλων.
Προσφέρει επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται «Smart Summon», η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά της Tesla για να καλούν το όχημά τους κι αυτό να έρχεται να τους βρίσκει.
Με τις νέες τεχνολογίες αυτόματης οδήγησης πάνω στις οποίες δουλεύει πάντως τώρα η Tesla, το όχημα θα μπορεί να πλοηγείται σε «πιο πολύπλοκα περιβάλλοντα και χώρους στάθμευσης», υποστήριξε  ο Musk.

Musk: Πιο ασφαλή τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα σε σχέση με όσα οδηγούν άνθρωποι


Το FSD με το οποίο είναι εξοπλισμένα σήμερα τα αυτοκίνητα της Tesla εξακολουθεί να απαιτεί την ενεργή επίβλεψη του οδηγού και δεν καθιστά το όχημα πλήρως αυτόνομο.
Ωστόσο, η ενημερωμένη έκδοση θα επιτρέπει στα οχήματα να οδηγούν μόνα τους χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης επίβλεψης, υποσχέθηκε ο Musk.
H θέση του αρχηγού της Tesla είναι ότι τα αυτόνομα οχήματα μπορούν  να είναι πιο ασφαλή από τα αυτοκίνητα που οδηγούν άνθρωποι επειδή οι άνθρωποι αποσπώνται πιο εύκολα από ένα λογισμικό.
Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla τον Ιανουάριο του 2021, ο επιχειρηματίας είπε:
«Το να είσαι πιο ασφαλής από ότι όταν οδηγεί το αυτοκίνητο ένας άνθρωπος είναι χαμηλό πρότυπο, όχι υψηλό. Οι άνθρωποι είναι συχνά αποσπασμένοι, κουρασμένοι, στέλνουν μηνύματα. … Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχουμε περισσότερα ατυχήματα».
Ωστόσο, μια έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας από τον περασμένο Ιούνιο είχε διαπιστώσει ότι από 392 ατυχήματα του έτους 2021 που αφορούσαν αυτοκίνητα εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα 273 είχαν σημειωθεί με αυτοκίνητα Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης