Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία και Φινλανδία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Σουηδία και Φινλανδία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία
Μιλάμε για τη λεγόμενη απροειδοποίητη δοκιμή ετοιμότητας μάχης, μοναδική από πολλές απόψεις: η κινητοποίηση δεν ήταν στη Σουηδία, όλο το στρατιωτικό προσωπικό έπρεπε να πάει στη Φινλανδία και, μαζί με 1300 Φινλανδούς στρατιώτες, να τεθεί υπό τη φινλανδική στρατιωτική ηγεσία

«Επιστροφή στο παλιό σχολείο» - ξεκίνησαν ξαφνικές στρατιωτικές ασκήσεις στη βόρεια Φινλανδία με τη συμμετοχή του φινλανδικού και του σουηδικού στρατού, αναφέρει το TV4.
Κανείς δεν το λέει ευθέως, αλλά υποτίθεται ότι οι ασκήσεις στοχεύουν στην απόκρουση μιας πιθανής επίθεσης στη Φινλανδία από τη Ρωσία.
Ο Simon Åslund φρουρεί ένα από τα σουηδικά πυροβολικά Archer. Εργάζεται τις καθημερινές ως ειδικός αφαίρεσης αμιάντου στο Nyköping και τώρα είναι υπάλληλος ορισμένου χρόνου. Πριν από τρεις ημέρες, μια απροσδόκητη επιστολή έφτασε σε ένα email που εστάλη στον ίδιο και σε 800 άλλους Σουηδούς στρατιωτικούς. Ήταν διαταγή προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στο βορρά. Μιλάμε για τη λεγόμενη απροειδοποίητη δοκιμή ετοιμότητας μάχης, μοναδική από πολλές απόψεις: η κινητοποίηση δεν ήταν στη Σουηδία, όλο το στρατιωτικό προσωπικό έπρεπε να πάει στη Φινλανδία και, μαζί με 1300 Φινλανδούς στρατιώτες, να τεθεί υπό τη φινλανδική στρατιωτική ηγεσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης