Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το 2ήμερο sell off - O DAX +1,5%

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το 2ήμερο sell off - O DAX +1,5%
Των κερδών στο ταμπλό ηγείται ο τραπεζικός κλάδος
Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το διήμερο sell off που προκάλεσε η ανησυχία για ύφεση, λόγω των δηλώσεων αξιωματούχων των Fed και ΕΚΤ.
Των κερδών στο ταμπλό ηγείται ο τραπεζικός κλάδος.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,5% στις 13.083 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται  0,7% στις 7.480 μονάδες. 
Στις 6.303 μονάδες με κέρδη 1,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,8% στις 22.228 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 1,4% στις 8.097 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,8%.

Η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει κάτω από τα 300 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 252 ευρώ με πτώση 7%.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 1,6% στα 95,5 δολ. το βαρέλι και το brent στα 101,1 δολ. το βαρέλι με απώλειες 1,8%.

Τα macro στο επίκεντρο

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε 10,4% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από 10,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης υποχώρησαν 1,2%, αλολουθώντας τις ασθενέστερες τιμές μετάλλων, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα και οι διαφαινόμενες αυξήσεις επιτοκίων ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση σε βασικά εμπορεύματα.
Η Adevinta σημείωσε άνοδο 15%, φτάνοντας στην κορυφή του STOXX 600 αφού η μεγαλύτερη εταιρεία αγγελιών στον κόσμο ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 10% από έτος σε έτος.

Γερμανία: Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό στο 8,8% - Πιέσεις στην ΕΚΤ για μεγάλη αύξηση επιτοκίων

Νέο ρεκόρ σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Αύγουστο 2022, με τις πιέσεις για μία μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο, της τάξης των 75 μονάδων βάσης, να εντείνονται.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 8,8% τον Αύγουστο, έναντι 8,6% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης αυξήθηκε 0,4%.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος των τροφίμων και της ενέργειας οδήγησε στην εκτόξευση, αναφέρει η Destatis, αν και ο αντίκτυπος αντισταθμίστηκε εν μέρει από την προσωρινή κρατική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης καυσίμων και των εξαιρετικά φθηνών μέσων μαζικής μεταφοράς.
Αυτά τα μέτρα λήγουν σύντομα, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών θα επιταχυνθεί περαιτέρω.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που ανακοινώνονται την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιάσουν νέα αύξηση ρεκόρ 9%, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η επιβράδυνση του οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο 2022

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η επιβράδυνση για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο 2022, καθώς υποχώρησε η αισιοδοξία στη βιομηχανία και στις υπηρεσίες,  παρά την καλύτερη διάθεση μεταξύ των καταναλωτών, του λιανεμπορίου και των κατασκευών.
Ο μηνιαίος δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στις 97,6 μονάδες τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 98,9 τον Ιούλιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη υποχώρηση, στις 98 μονάδες.
Η πτώση ήταν μεγαλύτερη στη βιομηχανία με τον δείκτη να υποχωρεί στις 1,2 μονάδες από 3,4 μονάδες τον Ιούλιο και στις υπηρεσίες, όπου υποχώρησε στις 8,7 από 10,4 τον Ιούλιο.

Βελτίωση στο καταναλωτικό κλίμα

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης για τους καταναλωτές βελτιώθηκε στο -24,9 από -27,0 τον Ιούλιο και στο -6,3 από -7,1 στο λιανικό εμπόριο.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στον μεταποιητικό τομέα υποχώρησαν επίσης στο 43,7 από 45,3 τον Ιούλιο, συνεχίζοντας μια σταθερή πτωτική τάση από το ανώτατο όριο στις 59,3 τον Απρίλιο.
Οι καταναλωτές βλέπουν επίσης λιγότερες πληθωριστικές πιέσεις τους επόμενους 12 μήνες με τον δείκτη να υποχωρεί στο 36,8 τον Αύγουστο από 42,7 τον Ιούλιο, πολύ κάτω από το ιστορικό υψηλό των 62,8 τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης