Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Sinopec έθεσε σε λειτουργία τη μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Κίνα

H Sinopec έθεσε σε λειτουργία τη μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Κίνα
Το νέο έργο CCUS ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν έναν χρόνο και έχει στόχο τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από το διυλιστήριο Qilu της Sinopec μέσω μιας διαδικασίας παραγωγής υδρογόνου
Σχετικά Άρθρα

Η κινεζική πετρελαϊκή Sinopec Corp ανακοίνωσε  ότι έθεσε σε λειτουργία τη μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης, χρησιμοποίησης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCUS) στην Κίνα και ότι τι σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο ακόμη μονάδες παρόμοιου μεγέθους έως το 2025.
Ο κινεζικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες που κατασκευάζουν πιλοτικά έργα CCUS στην Κίνα, στο πλαίσιο του στόχου της για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.
Το νέο έργο CCUS, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται μόλις πριν από έναν χρόνο, έχει στόχο τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από το διυλιστήριο Qilu της Sinopec στην ανατολή επαρχία Σαντόνγκ μέσω μιας διαδικασίας παραγωγής υδρογόνου και την έγχυσή του στη συνέχεια σε 73 πετρελαιοπηγές στο κοντινό κοίτασμα Shengli
Η Sinopec έχει υπολογίσει ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης 15ετίας θα εγχυθούν  στο πετρελαϊκό πεδίο 10,68 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, ενισχύοντας την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά σχεδόν 3 εκατομμύρια τόνους.
Επί του παρόντος, το διοξείδιο του άνθρακα από το διυλιστήριο Qilu μεταφέρεται στο πετρελαϊκό πεδίο με φορτηγά, αλλά η Sinopec αναμένει να ολοκληρώσει έναν αγωγό μέχρι το τέλος του έτους για τη μεταφορά του, ο οποίος θα είναι ο πρώτος του είδους του στην Κίνα.
«Ενώ το CCUS της Κίνας παραμένει σε πειραματικό στάδιο, είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αντίστοιχα έργα παγκοσμίως, αν και υστερεί σε τεχνολογική τεχνογνωσία», ανέφερε η Sinopec σε ανακοίνωσή της.
Η Sinopec πρόσθεσε ακόμη ότι θα διερευνήσει τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης CCUS έως το 2025, εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, όπως ο συνδυασμός CCUS με αιολική και ηλιακή ενέργεια ή με ενέργεια υδρογόνου και βιομάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης