Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ismail (Πακιστάν): Το ΔΝΤ ενέκρινε την αναβίωση του δανειακού προγράμματος της χώρας

Ismail (Πακιστάν): Το ΔΝΤ ενέκρινε την αναβίωση του δανειακού προγράμματος της χώρας
Με την επαναφορά του δανειακού προγράμματος του Πακιστάν σε τροχιά, η χώρα αποφεύγει τη χρεοκοπία 
Σχετικά Άρθρα

Την αναβίωση του προγράμματος βοήθειας προς το Πακιστάν ενέκρινε το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις στις οποιες προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Miftah Ismail.
Χάρη στην αναβίωση του προγράμματος αυτού, το Πακιστάν που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, θα λάβει κεφάλαια ύψους 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα κεφάλαια αυτά αναμένεται να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για το Πακιστάν, που αυτή τη στιγμή υποφέρει από καταστροφικές πλημμύρες κι έχει συναλλαγματικά αποθέματα ικανά να καλύψουν μόνο έναν μήνα εξαγωγών καθώς η οικονομία του μαστίζεται από τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και υψηλό πληθωρισμό.
«Το Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την αναβίωση του προγράμματος EFF. Τώρα θα πρέπει να λάβουμε την 7η και 8η δόση των 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο Ismail  στο Twitter.
To 36μηνο πρόγραμμα Extended Fund Facility του Πακιστάν, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο η χώρα της Ασίας εντάχθηκε το 2019, έχει παγώσει  από τις αρχές του 2022, καθώς η χώρα αγωνιζόταν να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει ο δανειστής.
Ο Ismail είπε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά μέσω επώδυνων διορθωτικών οικονομικών μέτρων έσωσαν το Πακιστάν από χρεοκοπία και πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συμφώνησε επίσης να αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια και να το παρατείνει κατά ένα χρόνο.
Το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ στην αναβίωση του προγράμματος του Πακιστάν αναμένεται θα ανοίξει κι άλλες πολυμερείς και διμερείς οδούς χρηματοδότησης για τη χώρα, που περίμεναν έως τώρα μια καθαρή εκτίμηση της οικονομικής ευρωστίας της οικονομίας του Πακιστάν από τον βασικό δανειστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης