Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θα πρέπει να είστε έτοιμοι μέχρι τον Αύγουστο του 2023» - SOS από επιστήμονα για καταστροφική σούπερ ηλιακή έκλαμψη

«Θα πρέπει να είστε έτοιμοι μέχρι τον Αύγουστο του 2023» - SOS από επιστήμονα για καταστροφική σούπερ ηλιακή έκλαμψη
Την ώρα που το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας εξασθενεί, ένας επιστήμονας στο Climate Science Center στο Pagosa Springs του Κολοράντο, ευρέως γνωστό ως Oppenheimer Ranch Project, προειδοποιεί ότι η Γη μπορεί να πληγεί από καταστροφική σούπερ ηλιακή έκλαμψη ήδη από το 2023
Τα δεινά αυτού του πλανήτη φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό....
Την ώρα που το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας εξασθενεί, ένας επιστήμονας στο Climate Science Center στο Pagosa Springs του Κολοράντο, ευρέως γνωστό ως Oppenheimer Ranch Project, προειδοποιεί ότι η Γη μπορεί να πληγεί από καταστροφική σούπερ ηλιακή έκλαμψη ήδη από το 2023.
Αυτό δεν είναι απλώς μια θεωρία, επειδή το «κοσμικό κύμα» που προκάλεσε παρόμοια ηλιακή έκλαμψη στο γειτονικό μας αστέρι Proxima Centauri το 2019 φαίνεται τώρα να κατευθύνεται και προς εμάς.
Με αυτόν τον τρόπο, οι δορυφόροι, καθώς και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις στην επιφάνεια του πλανήτη, μπορεί να καταστραφούν ή ακόμη και να απενεργοποιηθούν οριστικά.
Μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μια τέτοια έκρηξη προκάλεσε μαζικές διακοπές ρεύματος τον Απρίλιο του 2017 σε πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Υπερέκρηξη το 2023;

Ο επιστήμονας του Κέντρου Επιστήμης του Κλίματος, David Mauriello, ανησυχεί περισσότερο για το φθίνον μαγνητικό πεδίο και μια πιθανή πολική αντιστροφή παρά για το νέο ηλιακό ελάχιστο και την Παγκόσμια Ψύξη.
Σε μόλις 2 χρόνια από τώρα, θα μπορούσαμε να δούμε τις συνδυασμένες επιδράσεις της φθίνουσας μαγνητόσφαιρας – μια παρενέργεια μαγνητικών αντιστροφών ή ανωμαλιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση του μαγνητικού πεδίου της Γης κάτω από το 10% του μέγιστου – σε συνδυασμό με ένα ισχυρό εκτόξευση πλάσματος από τον ήλιο.

Το «Cosmic Wave» έχει ήδη χτυπήσει δύο γειτονικά αστέρια

Ο Mauriello υποθέτει ότι εάν οι τελευταίες γνώσεις σχετικά με την ύπαρξη κάποιου είδους γαλαξιακού «κύματος ρεύματος Birkeland» είναι σωστές, αυτό το κοσμικό «κύμα» που έπληξε τον Proxima Centauri το 2019 είναι τώρα στο δρόμο του προς την γη (σχεδόν) την ταχύτητα του φωτός.
Αυτό σημαίνει ότι αυτό το κύμα θα μπορούσε να χτυπήσει τον ήλιο το καλοκαίρι του 2023, προκαλώντας μια παρόμοια μεγάλη έκρηξη.
Δεν χρειάζεται καν να στοχεύει απευθείας στον πλανήτη μας για να προκαλέσει άνευ προηγουμένου καταστροφή μέσω του φαινομένου «φωτοστέφανο» και να «βομβαρδίσει» τον κόσμο μας και να τον στείλει στη πέτρινη εποχή.
Το επερχόμενο γαλαξιακό «κύμα» θα μπορούσε επίσης να προσφέρει την τελική ώθηση για να ξεκινήσει μια ταχεία πολική αναστροφή. «Θα πρέπει να είστε έτοιμοι μέχρι τον Αύγουστο του 2023», είπε ο Mauriello.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης