Διεθνή

Bild: Τα εμπορικά κέντρα στη Γερμανία έχουν αρχίσει να κλείνουν τις κυλιόμενες σκάλες για εξοικονόμηση ενέργειας

Bild: Τα εμπορικά κέντρα στη Γερμανία έχουν αρχίσει να κλείνουν τις κυλιόμενες σκάλες για εξοικονόμηση ενέργειας
Ορισμένα μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν ήδη φτάσει στο σημείο να περιορίσουν το ωράριο ή να αναστείλουν τις κυλιόμενες σκάλες τους, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Φρανκφούρτη

Ενώ οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στη Γερμανία αυξάνονται με ιλλιγώδεις ρυθμούς, οι αλυσίδες λιανικής προσπαθούν επίσης να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, γράφει η γερμανική ταμπλόιντ Bild.
Ορισμένα μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν ήδη φτάσει στο σημείο να περιορίσουν το ωράριο ή να αναστείλουν τις κυλιόμενες σκάλες τους, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Φρανκφούρτη.
Για παράδειγμα, ορισμένες κυλιόμενες σκάλες σε καταστήματα όπως το Saturn, καθώς και σε πολυκαταστήματα Galeria Karstadt Kaufhof, έχουν σταματήσει.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Miguel Müllenbach είπε σε δημοσιογράφο της Bild:
«Στους τομείς του φωτισμού και των κυλιόμενων σκαλών, εξοικονομούμε ήδη ενέργεια απενεργοποιώντας τα και ενεργοποιώντας τα όπου είναι δυνατόν, χωρίς να βλάπτουμε τους πελάτες».
Ο γίγαντας ανάμεσα στα εμπορικά κέντρα, η αλυσίδα ECE, συμπεριλαμβανομένων κέντρων στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη, κλείνει επίσης τις κυλιόμενες σκάλες "νωρίς το πρωί και το βράδυ", σύμφωνα με το άρθρο.
Η ομάδα εργασίας της αλυσίδας εξετάζει επίσης το κλείσιμο των κυλιόμενων σκαλών και τη λήψη «άλλων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής Ikea.
«Αυτή τη στιγμή, μελετάμε όλα τα σχετικά κόστη και άρα και την τεχνική βάση κυλιόμενων σκαλών και άλλων χώρων με είδη μεγάλου κόστους για τον εξοπλισμό τους με φωτοηλεκτρικούς αισθητήρες.
Δυστυχώς, αυτό δεν αντισταθμίζει το αναμενόμενο κόστος ενέργειας που θα μας πλήξει», δήλωσε εκπρόσωπος της αλυσίδας καταστημάτων Konsum Weimar σε συνέντευξή του στη γερμανική ταμπλόιντ Bild.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης