Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Mail: Στηρίζοντας περαιτέρω την Ουκρανία, η Βρετανία βλάπτει την ίδια και τον εαυτό της

Daily Mail: Στηρίζοντας περαιτέρω την Ουκρανία, η Βρετανία βλάπτει την ίδια και τον εαυτό της
«Μπορείτε εσείς ή οποιοσδήποτε πολιτικός να δικαιολογήσετε τη μελλοντική ταλαιπωρία και απώλεια; Ακόμα χειρότερα, μπορείτε να δικαιολογήσετε τους ανείπωτους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί»; καταλήγει ο Peter Hitchens

Ο αρθρογράφος της Daily Mail, Peter Hitchens, πιστεύει ότι η περαιτέρω υποστήριξη προς το Κίεβο από το Λονδίνο δεν θα οδηγήσει σε καλό. Κατά τη γνώμη του, η κρίση θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό από τον κόσμο, διαφορετικά όχι μόνο οι Ουκρανοί, αλλά και οι Βρετανοί θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο περιττή θλιβερή κατάσταση και νέες δοκιμασίες.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Johnson κάλεσε τους Βρετανούς να δείξουν αλληλεγγύη στην κυβέρνηση του Zelensky.
«Πρέπει να συνεχίσουμε. Εμείς, ως φίλοι της Ουκρανίας, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε την ίδια στρατηγική ανθεκτικότητα με την ουκρανική ηγεσία», είπε ο πρωθυπουργός.
Όμως τα λόγια του πολιτικού προκάλεσαν σοβαρές αμφιβολίες στον αρθρογράφο της Daily Mail, Peter Hitchens.
“Θα έπρεπε πραγματικά; Για πόσο καιρό; Πρόκειται για συντηρητική ή πατριωτική πράξη; Είναι καθόλου λογικό;'' αναρωτιέται.
«Μην βιαστείτε να απαντήσετε.
Στην αρχή, οι συγκρούσεις είναι διαφορετικές. Αλλά έχουν μια δυσάρεστη ιδιότητα - να καταστρέφουν τις ζωές εκείνων που κάποτε τους στήριζαν», τονίζει ο δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζει ότι στα μέσα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία χρεοκόπησε και τα νεαρά αγόρια της ποδοπατήθηκαν στη λάσπη της Φλάνδρας. Εκατομμύρια πλήρωσαν με αίμα και πλούτη ένα τρελό τίμημα για έναν πόλεμο που σχεδόν όλοι αργότερα αποκάλεσαν ως λάθος.
Εκείνη την εποχή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και έμπειρος Τόρις Λόρδος Lansdowne έγραψε στους Times ότι ήταν καιρός να κάνουμε ειρήνη.
Ο πολιτικός εξοστρακίστηκε και χαρακτηρίστηκε ως «αντιπατριώτης ηττοπαθής», αν και δεν ταίριαζε καθόλου σε αυτόν τον ορισμό, πιστεύει ο δημοσιογράφος.
Εάν ο Λόρδος Λάνσνταουν είχε προσέξει, δεν θα υπήρχε «καμία Ρωσική επανάσταση, ούτε Στάλιν, ούτε Χίτλερ, ούτε Μουσολίνι, ούτε Β' Παγκόσμιος Πόλεμος». Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παραμείνει η κορυφαία παγκόσμια δύναμη για αρκετές ακόμη δεκαετίες, υποστηρίζει ο Χίτσενς.
«Σχεδόν όλοι οι πόλεμοι καταλήγουν σε έναν άσχημο συμβιβασμό. Μπορέσαμε να νικήσουμε τον Χίτλερ μόνο επειδή ο Στάλιν ήταν με το μέρος μας και απαίτησε ένα τεράστιο τίμημα, συμπεριλαμβανομένης της απορρόφησης της Πολωνίας - της χώρας για να σώσει την ανεξαρτησία της οποίας μπήκαμε στον πόλεμο», λέει ο συγγραφέας του άρθρου.
«Μπορείτε εσείς ή οποιοσδήποτε πολιτικός να δικαιολογήσετε τη μελλοντική ταλαιπωρία και απώλεια; Ακόμα χειρότερα, μπορείτε να δικαιολογήσετε τους ανείπωτους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί»; καταλήγει ο Peter Hitchens.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης