Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές της Ασίας στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Ο Νikkei 225 στο -2,7%

Τριγμοί στις αγορές της Ασίας στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Ο Νikkei 225 στο -2,7%
Ο Powell προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να επηρεαστεί από τα υψηλά επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell που έδειξαν ότι η Federal Reserve δεν έχει πρόθεση να επιβραδύνει τον ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων.
Τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2%.
Οι απώλειες στις περιφερειακές αγορές ακολούθησαν τις απώλειες στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, η οποία είδε τους τρεις κύριους δείκτες να υποχωρούν μεταξύ 3% και 4%.
O Asia Dow υποχωρούσε 2% στις 3.211 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 σημείωνε πτώση 2,66% στις 27.878 μονάδες.
Ο Hang Seng κατέγραφε απώλειες 0,86% στις 19.996 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.237 μονάδες. 

Αύξηση 75 μ.β. από τη Fed τον Σεπτέμβριο

Η αδυναμία στις μετοχές έρχεται αφότου ο Powell, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμπόσιο του Jackson Hole, δήλωσε ότι η Fed σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
Ο Powell προειδοποίησε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να επηρεαστεί από τα υψηλά επιτόκια και τα αυξημένα επίπεδα πληθωρισμού.
Τα σχόλια του προέδρου της Fed αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και ότι τα επιτόκια θα τελειώσουν το έτος πολύ πάνω από το 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης