Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιες καταστροφές στο Πακιστάν από τις πλημμύρες – Στους 1.061 οι νεκροί

Τεράστιες καταστροφές στο Πακιστάν από τις πλημμύρες – Στους 1.061 οι νεκροί
Το ένα τρίτο της χώρας κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το νερό

Δραματικές στιγμές βιώνει το Πακιστάν, όπου τουλάχιστον 1.061 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν την χώρα και που απειλούν να οδηγήσουν περίπου το ένα τρίτο της έκτασης της (όσο είναι περίπου η Μεγάλη Βρετανία) κάτω από το νερό.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν απευθύνει έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας πως αυτή η καταστροφή δεν έχει προηγούμενο.
Όπως αναφέρεται, τεράστιες εκτάσεις με καλλιέργειες που αποτελούσαν και τη βασική πηγή εσόδων για τον πληθυσμό, έχουν ήδη καταστραφεί, κάτι που αναμένεται να πλήξει περαιτέρω την ήδη πληττόμενη οικονομία του Πακιστάν.
Το Πακιστάν είναι αντιμέτωπο με πολύ υψηλό πληθωρισμό, με το νόμισμα του διαρκώς να υποτιμάται και το έλλειμμα του να αυξάνεται.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η τεράστια αυτή οικολογική καταστροφή, θα πείσει το ΔΝΤ να προχωρήσει στην εκταμίευση του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει η έβδομη και όγδοη δόση του προγράμματος διάσωσης.
5_148.JPG
Τεράστια οικολογική καταστροφή

Ήδη γίνεται λόγος για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία θεωρείται και η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πάνω από 33 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν πληγεί, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.
Επιπλέον, αναφέρεται πως πάνω από 800.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει, όπως και 3.400 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου και 157 γέφυρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης