Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiriyenko (Κρεμλίνο): Μεγάλη η στήριξη του πληθυσμού σε Donbass, Kherson, Zaporizhia για ένωση με τη Ρωσία

Kiriyenko (Κρεμλίνο): Μεγάλη η στήριξη του πληθυσμού σε Donbass, Kherson, Zaporizhia για ένωση με τη Ρωσία
Η Μόσχα στρώνει το δρόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ένταξη των επαρχιών αυτών στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Το έδαφος για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις υπό ρωσική κατοχή επαρχίες της Ουκρανίας προκειμένου αυτές να ενταχθούν στη Ρωσία «στρώνει» η Μόσχα, με τον Sergei Kiriyenko, αξιωματούχο του Κρεμλίνου να υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλη υποστήριξη του ντόπιου πληθυσμού στο σενάριο αυτό.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Kiriyenko, τα οποία αμφισβητεί το Κίεβο, το 91% με 92% του πληθυσμού στις επαρχίες του Donetsk και του Luhansk, στην ανατολική Ουκρανία (πρόκειται για το περίφημο Donbass) θέλουν την ένταξη των περιοχών τους στη Ρωσία, ποσοστά που διαμορφώνονται στο 75% με 77% στις επαρχίες της Kherson και της Zaporizhia.
Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν ακόμα το Donbass, μια και μαίνονται οι μάχες στο Donetsk ενώ και στην Kherson, οι Ουκρανοί επιχειρούν να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση, χωρίς πάντως ουσιαστικά αποτελέσματα.
Σημειώνεται πως οι τοπικές κυβερνήσεις σε Kherson και Zaporizhia είχαν προαναγγείλει πως θα προχωρούσαν σε δημοψηφίσματα ένταξης στη Ρωσία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης