Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί – Τεράστιες ζημιές, καταστροφές σπιτιών

Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί – Τεράστιες ζημιές, καταστροφές σπιτιών
Σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές

Πάνω από 1.000 είναι οι νεκροί στο Πακιστάν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις βροχές των μουσώνων από τον Ιούνιο, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 119 ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η πακιστανική Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA).
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 1.033, την ώρα που οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται σε κάποια μέρη της χώρας.
Ήδη, πάνω από 33 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ένας στους επτά κατοίκους του Πακιστάν, έχει πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες και σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με την πακιστανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, καταστράφηκαν περισσότερα από 800.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με την NDMA, αλλά και περισσότερα από 3.400 χιλιόμετρα οδοστρώματος του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ 149 γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά.
Σημειώνεται ότι οι μουσώνες διαρκούν συνήθως από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και κάθε χρόνο προκαλούν καταστροφές και τραγωδίες. Η σφοδρότητα των φετινών μουσώνων συγκρίνεται μόνο με εκείνη το 2010, όταν 2.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και το 1/5 του Πακιστάν είχε βυθιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης