Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαιώνει το χειρότερο σενάριο η Baerbock (Γερμανία): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια - Θα την στηρίξουμε όσο χρειαστεί

Επιβεβαιώνει το χειρότερο σενάριο η Baerbock (Γερμανία): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια - Θα την στηρίξουμε όσο χρειαστεί
Θα στηρίζουμε την Ουκρανία, όσο χρειαστεί δηλώνει η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, περιμένοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει στο άμεσο μέλλον.
Σχετικά Άρθρα

Τους χειρότερους φόβους επιβεβαιώνει με δήλωσή της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, πως ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας θα είναι πόλεμος μεγάλης διάρκειας, λέγοντας πως θα στηρίξει την Ουκρανία επί χρόνια στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, αν χρειαστεί, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Φυσικά θα ήθελα ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, αλλά δυστυχώς, από ότι βλέπουμε, η Ουκρανία θα χρειαστεί και το επόμενο καλοκαίρι νέα βαρέα όπλα από τους φίλους της», δήλωσε η Baerbock.
«Είναι σαφές για μένα: Η Ουκρανία υπερασπίζεται επίσης την ελευθερία μας, την ειρηνευτική μας τάξη και την υποστηρίζουμε οικονομικά και στρατιωτικά - για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.
Τελεία και παύλα."

Η αυταπάτη του Putin δεν λειτούργησε


Η κα Baerbock προειδοποίησε ότι ο κόσμος έπρεπε «να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια».
Εξάλλου, η ρωσική κυβέρνηση δυστυχώς «δεν εγκατέλειψε την εμμονή της να υποτάξει την Ουκρανία και τον λαό της».
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε την "αυταπάτη" να καταλάβει την Ουκρανία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η αυταπάτη του διαψεύσθηκε και το σχέδιο δεν λειτούργησε.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα»
Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε επίσης τη διεκδίκηση της Ουκρανίας για τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία.
"Η Κριμαία ανήκει επίσης στην Ουκρανία.
Ο κόσμος δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση του 2014, η οποία ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο".

Η «κούραση» του πολέμου και η διαίρεση της Ευρώπης

Απαντώντας στις προειδοποιήσεις για αυξανόμενη κούραση από τον πόλεμο στη Γερμανία, η Baerbock είπε ότι συνεχίζει να βλέπει μεγάλη υποστήριξη για την Ουκρανία.
«Φυσικά όλοι αισθάνονται τώρα τις συνέπειες του ενεργειακού πολέμου του Putin στα πορτοφόλια τους», είπε.
«Η κοινωνική διαίρεση της Ευρώπης είναι μέρος του πολέμου του Putin.
Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε".
Αυτός θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά είναι "μέρος της πολιτικής ευθύνης να μετριαστούν οι κοινωνικές ανισορροπίες που προκύπτουν από τις υψηλές τιμές ενέργειας".
Δεν παίζουμε σε ένα παιχνίδι με κανόνες τόνισε η υπουργός των Πρασίνων.

Ενεργειακή κρίση στη Γερμανία: "Παραφροσύνη" ενδεχόμενη απομάκρυνση από την πολιτική εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας,

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, υπάρχει συζήτηση εδώ και μήνες για το αν οι τρεις εναπομείναντες πυρηνικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερο.
Η υπουργός χαρακτηρίζει «παραφροσύνη» ενδεχόμενη απομάκρυνση από την προγραμματισμένη εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας και τάσσεται κατά της πιθανής παράτασης λειτουργίας των τριών πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας, οι οποίοι έχει προγραμματιστεί να κλείσουν οριστικά στο τέλος του έτους.
«Δεν έχω πειστεί ότι οι πυρηνικοί σταθμοί θα λύσουν το πρόβλημα του φυσικού αερίου», δηλώνει η κυρία Baerbock διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος προβλημάτων ηλεκτροδότησης στη Βαυαρία - όπου, όπως λέει, καθυστέρησε η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου - ελέγχεται αυτή την περίοδο με «τεστ αντοχής» (stress-test) που διενεργούν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.
Η υπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Πρασίνων, με το βλέμμα τόσο στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) όσο και στους κυβερνητικούς της εταίρους Φιλελεύθερους (FDP), σημειώνει ακόμη ότι εκείνοι που μιλούν σήμερα για πυρηνική ενέργεια ουσιαστικά μιλούν για επιστροφή σε αυτή και όχι απλώς για παράταση της χρήσης της.
«Θέλουν επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια.

Έχουμε πληρώσει δισεκατομμύρια για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας την τελευταία δεκαετία. Το να την ανατρέψουμε τώρα θα ήταν τρελό και θα μας κόστιζε ακόμη περισσότερο."

Την τελευταία δεκαετία όμως έχουμε πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια στη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας και το να ανατρέψουμε τώρα αυτή (τη διαδικασία) θα ήταν παραφροσύνη και θα κόστιζε ακόμη περισσότερο», υποστηρίζει.
Στη Γερμανία συνεχίζεται πάντως η δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με το εάν η αντιμετώπιση της πιθανής έλλειψης φυσικού αερίου τον χειμώνα θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη με την παράταση της λειτουργίας των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας, οι οποίοι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τις κυβερνήσεις της Angela Merkel, επρόκειτο να κλείσουν στο τέλος του έτους.
Το θέμα έχει αφήσει για την ώρα ανοιχτό ο καγκελάριος Olaf Scholz, αναμένοντας το αποτέλεσμα των «τεστ αντοχής» για τους παρόχους της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η άδεια λειτουργίας για τον αντιδραστήρα Isar 2 στη Βαυαρία λήγει στο τέλος του έτους, όπως και για τους αντιδραστήρες Emsland στην Κάτω Σαξονία και Neckarwestheim 2 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή την ασφάλεια του τροφοδοτικού σε stress test και θα αποφασίσει αν οι πυρηνικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν λίγο περισσότερο.

Οι αγωγοί ως όπλα

Η Baerbock απέρριψε δριμύτατα τα αιτήματα του αντιπροέδρου της Bundestag, Wolfgang Kubicki (FDP), για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει τον αγωγό Nord Stream 2 για παραδόσεις φυσικού αερίου.
«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι με κανόνες και όχι μια ξαφνική συμφόρηση στον εφοδιασμό», είπε.
«Οι αγωγοί φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν είναι πλέον κανονικοί αγωγοί, αλλά όπλα σε έναν υβριδικό πόλεμο», είπε η Baerbock.
"Εάν ο Putin  δεν παραδίδει μέσω του Nord Stream 1, γιατί να παραδώσει μέσω του Nord Stream 2;
Δεν ρέει αρκετό αέριο μέσω του Nord Stream 1 επειδή ο αγωγός έχει σπάσει, αλλά επειδή ο Putin δεν το θέλει", τόνισε η πολιτικός των Πρασίνων.

1_448.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης