Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά μέτωπο επίθεση Zakharova σε ΗΠΑ: Πυροδοτούν εντάσεις σε όλο τον κόσμο και εκμεταλλεύονται χώρες

Κατά μέτωπο επίθεση Zakharova σε ΗΠΑ: Πυροδοτούν εντάσεις σε όλο τον κόσμο και εκμεταλλεύονται χώρες
H ουσία της διπλωματίας των ΗΠΑ έγκειται στο να πυροδοτεί εντάσεις σε όλο τον κόσμο, να προωθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εγγυητές της σταθερότητας και να αντλήσει ζωτικούς πόρους και τεχνολογίες από τους δορυφόρους τους, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Οι διπλωμάτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό έχουν επικεντρωθεί σε κινήσεις για την ανάφλεξη νέων εστιών έντασης σε όλο τον κόσμο, έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
Σχολιάζοντας τις συνεντεύξεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Rahm Emanuel σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, η Zakharova είπε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έχει καταστήσει σαφές «με τι ασχολούνται οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο» και αποκάλυψε την ουσία των οδηγιών που λαμβάνουν ο ίδιος και οι ομόλογοί του από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η προώθηση της αμερικανικού τύπου «εμπορικής διπλωματίας» βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των Αμερικανών διπλωματών, είπε η Ρωσίδα αξιωματούχος σύμφωνα με το Tass.

Στόχος η Κίνα

«Αυτό έχει να κάνει με κραυγαλέα πολιτικά κίνητρα και ιδεολογικοποίηση για αυτό που παλιά ήταν καθαρές σχέσεις ανταλλαγής.
Ο στόχος είναι να βλάψει τις οικονομικές επαφές των δορυφόρων τους (των Ηνωμένων Πολιτειών) με την Κίνα όσο το δυνατόν περισσότερο», σημείωσε η Zakharova.
Μια τέτοια «εμπορική διπλωματία» συνοδεύεται από εξαναγκασμό και απειλές, πρόσθεσε.

Αμερικανική εκμετάλλευση

«Ο Emanuel … δήλωσε περήφανα ότι οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αποφύγουν τις κυρώσεις και την αστάθεια», είπε η Zakharova.
Το κατήγγειλε ως εκβιασμό για την προσέλκυση ιαπωνικών επενδύσεων δισεκατομμυρίων σε έργα στρατηγικής έρευνας και τεχνολογίας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Zakharova, η ενθάρρυνση της στρατιωτικοποίησης και η τροφοδοσία νέων εντάσεων είναι στη διπλωματική ατζέντα των ΗΠΑ.
«Ο Emanuel επαίνεσε την πρόταση που υπέβαλε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida για σημαντική ενίσχυση τόσο του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας όσο και του στρατιωτικού της δυναμικού», τόνισε.
«Έτσι, η ουσία της διπλωματίας των ΗΠΑ σήμερα έγκειται στο να πυροδοτεί εντάσεις σε όλο τον κόσμο, να προωθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εγγυητές της σταθερότητας και να αντλήσει ζωτικούς πόρους και τεχνολογίες από τους δορυφόρους τους», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης