Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας σε Macron: Δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας σε Macron: Δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας
«Εάν η Γαλλία θεωρεί ότι υπάρχουν αντιδράσεις εναντίον της στην αφρικανική ήπειρο, θα πρέπει να αναζητήσει την πηγή αυτών των αντιδράσεων στο αποικιακό παρελθόν της», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την κριτική που άσκησε στην Άγκυρα κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία.
«Είναι απαράδεκτο ο Γάλλος πρόεδρος Macron, ο οποίος έχει δυσκολίες να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν του στην Αφρική, ειδικά στην Αλγερία, να προσπαθεί να απαλλαγεί από το αποικιακό παρελθόν του κατηγορώντας άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Η Τουρκία, η οποία ενθαρρύνει τη φιλία και όχι την εχθρότητα και συγκαταλέγεται στους στρατηγικούς εταίρους της Αφρικανικής Ένωσης, αναπτύσσει μέρα με τη μέρα τις σχέσεις της τόσο με την Αλγερία όσο και με άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου και αυτές οι σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αρχή win-win», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αποικιακό παρελθόν

«Εάν η Γαλλία θεωρεί ότι υπάρχουν αντιδράσεις εναντίον της στην αφρικανική ήπειρο, θα πρέπει να αναζητήσει την πηγή αυτών των αντιδράσεων στο αποικιακό παρελθόν της και τις προσπάθειές της να συνεχίσει να το επιδιώκει με διαφορετικές μεθόδους και πρέπει να προσπαθήσει να το επιδιορθώσει.
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι αυτές οι αντιδράσεις προκαλούνται από δραστηριότητες τρίτων χωρών, αντί να αντιμετωπίζουν και να λύνουν προβλήματα που σχετίζονται με το δικό τους παρελθόν, δεν σημαίνει μόνο άρνηση ενός κοινωνιολογικού φαινομένου και ιστορίας, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης τη διαστρεβλωμένη νοοτροπία ορισμένων πολιτικών.
Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα φτάσει το συντομότερο δυνατό στην ωριμότητα να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν της χωρίς να κατηγορήσει άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης