Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1.000 ευρώ η μεγαβατώρα το ρεύμα στη Γαλλία

Στα 1.000 ευρώ η μεγαβατώρα το ρεύμα στη Γαλλία
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Γαλλία, καθώς ξεπέρασε τα 1.000 ευρώ ανά μεγαβατώρα…
Τον τελευταίο χρόνο, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας δεκαπλασιάστηκε, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, oι τιμές του ρεύματος σπάνε ρεκόρ σε σχεδόν καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να προσωρούν σε δραστικό περιορισμό της χρήσης ενέργειας, με μέτρα όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού σε κτίρια στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους.
Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, επειδή δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης