Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικεφαλής του ΠΟΥ: Δεν μπορώ να στείλω χρήματα στην πεινασμένη οικογένειά μου στην Αιθιοπία

Επικεφαλής του ΠΟΥ: Δεν μπορώ να στείλω χρήματα στην πεινασμένη οικογένειά μου στην Αιθιοπία
Από την έναρξη του πολέμου το 2020, η περιοχή έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τηλέφωνα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tentros αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να στείλει χρήματα στην «πεινασμένη» οικογένειά του στο Τιγκράι της Αιθιοπίας.
Αυτό είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ και πρώην υπουργός Υγείας και Εξωτερικών της Αιθιοπίας, αποκαλύπτοντας ότι δεν είναι σε θέση να στείλει χρήματα στους «πεινασμένους» συγγενείς του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή του Τιγκράι της Αιθιοπίας.
«Έχω πολλούς συγγενείς εκεί. Θέλω να τους στείλω χρήματα. Δεν μπορώ να τους στείλω χρήματα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.«Δεν ξέρω καν ποιος είναι νεκρός ή ποιος είναι ζωντανός», συνέχισε, αφηγούμενος το σοκαριστικό μαρτύριο που υφίσταται.
Από την έναρξη του πολέμου το 2020, η περιοχή έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τηλέφωνα. Οι υπηρεσίες διαδικτύου και τραπεζικών υπηρεσιών δεν είναι επίσης διαθέσιμες. Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει κατηγορηθεί ότι επέβαλε αποκλεισμό βοήθειας στην περιοχή που εμπόδισε τις κρίσιμες για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων παραδόσεις με τη δικαιολογία των πολεμικών επιχειρήσεων.

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια στα όρια της πείνας

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν πεθάνει και εκατομμύρια χρειάζονται επειγόντως επισιτιστική βοήθεια. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού λέει ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 5,5 εκατομμυρίων στο Τιγκράι έχει «σοβαρή» ανάγκη για τροφή
Οι μάχες ξανάρχισαν αυτή την εβδομάδα μετά από μήνες ηρεμίας ύστερα από μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκράι και της κυβέρνησης της Αιθιοπίας για να επιτραπεί η παροχή βοήθειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης