Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Lukashenko (Λευκορωσία) στη Δύση: Έχουμε κλειδώσει στόχους – Τα αεροπλάνα μας μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά

Απειλές Lukashenko (Λευκορωσία) στη Δύση: Έχουμε κλειδώσει στόχους – Τα αεροπλάνα μας μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά
Πρόκειται για μια κίνηση που συμφώνησα με τον πρόεδρο Putin είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμη να ριχθεί στη μάχη κατά της Δύσης εάν βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εμφανίζεται η Λευκορωσία, με τον πρόεδρο Alexander Lukashenko να αναφέρει πως τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας του μπορούν πλέον να φέρουν πυρηνικά όπλα.
«Πρέπει να καταλάβουν, ότι κανένα αεροσκάφος και ελικόπτερο, δεν θα τους σώσει, εάν κλιμακωθεί η ένταση» είπε ο Lukashenko, ο οποίος έκανε γνωστό πως κατόπιν συμφωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, τα μαχητικά SU 24 της Λευκορωσίας, τροποποιήθηκαν και ανακατασκευάστηκαν έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.
«Εάν υπάρξει κάποια σοβαρή πρόκληση κατά της Λευκορωσίας, έχουμε «κλειδώσει» τους στόχους μας.
Πρόκειται για τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Τους ξέρουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να επιδεινωθούν οι σχέσεις της Δύσης με τη Λευκορωσία διότι αυτό, όπως είπε, σημαίνει «επιδείνωση και των σχέσεων με το ενωμένο κράτος Λευκορωσίας – Ρωσίας που διαθέτει πυρηνικά όπλα».
«Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα, η Λευκορωσία μπορεί να είναι χειρότερη» είπε ο Lukashenko.

Απαξιώνει Scholz, Macron

Μάλιστα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας καταφέρθηκε και κατά Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, χαρακτηρίζοντας τους «μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Putin για δημόσιες σχέσεις» και τονίζοντας ότι δεν έχουν απομείνει ισχυροί πολιτικοί στην Ευρώπη.
«Ο Scholz είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν θέλει να καταλάβει την πολιτική» είπε ο Lukashenko, επικρίνοντας τον καγκελάριο της Γερμανίας για τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του με τον Putin χωρίς να έχει λάβει τη συγκατάθεση του, ενώ αντίστοιχο σχόλιο έκανε και για τον Macron που όπως είπε, «προωθούσε τον εαυτό του στους δημοσιογράφους μιλώντας με τον Putin».

Μαζεύει τρόφιμα

Παράλληλα ο Lukashenko ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Vladimir Putin να του παράσχει περίπου 500.000 τόνους σιτηρών με τον Ρώσο πρόεδρο να τον διαβεβαιώνει πως μπορεί να τον προμηθεύσει με 1.000.000 σιτηρών.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας διαβεβαίωσε πως η χώρα του δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την επάρκεια σε τρόφιμα, ενώ σημείωσε ότι οι εξαγωγές αγροτικών προϊίοντων θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Θα καταναλώνουμε εντός της χώρας όσο πουλάμε.
Θα λάβουμε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τρόφιμα.
Και με αυτά τα χρήματα θα αγοράσουμε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και οτιδήποτε άλλο.
Χρειαζόμαστε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για φυσικό αέριο
Θα πάρουμε εφτά μόνο από τα τρόφιμα» είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε πως εάν χρειαστεί θα προμηθεύσει με περισσότερα γαλακτοκομικά και κρέατα τη ρωσική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης