Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον Powell (Fed) - Στο -0,35% ο DAX

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον Powell (Fed) - Στο -0,35% ο DAX
Στην ομιλία του Jerome Powell στο Jackson Hole είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών
(upd) Στάση αναμονής παρατηρείται σήμερα (26/8/2022), στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Jackson Hole.
Ειδικότερα:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,35% στις 13.225,19 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 7.486,21 μονάδες με άνοδο 0,09%.
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι βρίσκεται στις 6.359,57 μονάδες με πτώση 0,34%.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,75% στις 22.285,21 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει μείωση κατά 0,38% στις 431,70 μονάδες.
Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην ομιλία του Jerome Powell, προκειμένου να διακρίνουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό και την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed, στην προσπάθεια της να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.
«O Powell είναι πιθανόν να διαψεύσει τις προσδοκίες για μια dovish στροφή, επαναλαμβάνοντας την εστίαση στην καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού και της εξάρτησης της Fed από τα οικονομικά δεδομένα» επισημαίνει η Silvia Dall'Angelo από τη Federated Hermes.
«Ενώ τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν ενθαρρυντικά, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός μπορεί να είχε κορυφωθεί τον Ιούνιο, η Fed δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο: ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ αυξημένος, υπάρχουν ακόμη πιέσεις στις τιμές και το outlook για τις τιμές των εμπορευμάτων είναι αβέβαιο εν μέσω επίμονων γεωπολιτικών εντάσεων» επισημαίνει η ίδια.

Άνοδος για πετρέλαιο, πτώση για φυσικό αέριο

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο -5,10% στα 305 ευρώ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +1,14% στα 100,47 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +1,15% στα 93,58 δολ. το βαρέλι.

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 26/8 οι περισσότερες ασιατικές αγορές αναμένοντας την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell και τις όποιες πληροφορίες για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,57%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο -0,31%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,89%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +0,15% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,79%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης