Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sak (Ουκρανία): Πυρηνικός και ενεργειακός εκβιασμός από τη Ρωσία για να έχει ευνοϊκές συμφωνίες

Sak (Ουκρανία): Πυρηνικός και ενεργειακός εκβιασμός από τη Ρωσία για να έχει ευνοϊκές συμφωνίες
Ο εκβιασμός είναι το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ρωσίας υποστήριξε ο Yiriy Sak
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία προσφεύγει σε πυρηνικό και ενεργειακό εκβιασμό της Ουκρανίας και των εταίρων της έτσι ώστε μελλοντικά να εξασφαλίσει ευνοϊκές για αυτήν συμφωνίες όσον αφορά την ουκρανική κρίση διατύπωσε ο Yiriy Sak σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, το οποίο αποσυνδέθηκε για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια από το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν φόβοι για πυρηνικό ατύχημα και διαρροή ραδιενέργειας, ο Sak υποστήριξε πως «ο εκβιασμός είναι το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ρωσίας».
Σημειώνεται πως το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia καλύπτει το 20% των ενεργειακών αναγκών της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την τακτική του εκβιασμού της Ουκρανίας και των εταίρων της προκειμένου να διαπραγματευτεί κάποιες πιο ευνοϊκές συμφωνίες στο μέλλον.
Οι τακτικές του εκβιασμού – πυρηνικός εκβιασμός, ενεργειακός εκβιασμός – όλα αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης Ρωσίας.
Το αντιλαμβανόμαστε και ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα παραμείνει σταθερή στο να μην υποχωρήσει στη ρωσική τακτική του εκβιασμού» είπε ο Sak.
123_2.png
Αποσυνδεδεμένοι οι 6 αντιδραστήρες

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, και οι έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου είναι αποσυνδεδεμένοι από το ουκρανικό σύστημα ενέργειας.
Σύμφωνα με την Energoatom, η ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες του εργοστασίου παρέχεται μέσω γραμμής ενέργειας από το ουκρανικό σύστημα.
Ωστόσο, εξαιτίας των βομβαρδισμών και των συγκρούσεων αλλά και των πυρκαγιών που έχουν προκληθεί, διεκόπη η παροχή ενέργειας από την τελευταία εναπομείνασα γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως εάν δεν εκκινούσαν αυτόματα οι ντιζελογεννήτριες και δεν υπήρχε άμεση απόκριση από τους επιστήμονες του εργοστασίου, τώρα ο κόσμος θα ήταν αντιμέτωπος με ένα πυρηνικό ατύχημα και διαρροή ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης