Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Ο πληθωρισμός θα είναι πιο επίμονος απ' όσο αναμέναμε

Bullard (Fed): Ο πληθωρισμός θα είναι πιο επίμονος απ' όσο αναμέναμε
O Bullard αναμένει το βασικό επιτόκιο της Fed να σκαρφαλώσει από το σημερινό εύρος του 2,25% έως 2,50% σε ένα εύρος μεταξύ 3,75% και 4,0% μέχρι το τέλος του 2022.
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος του παραρτήματος του St. Louis της Federal Reserve James Bullard ανέφερε την Πέμπτη 25/8 ότι αναμένει ο υψηλός πληθωρισμός να αποδειχθεί πιο επίμονος απ' όσο αναμένουν πολλοί και ότι τα επιτόκια στα σημερινά τους επίπεδα μπορεί να μην είναι αρκετά υψηλά ώστε να αρχίσουν να ανακόπτουν την ανοδική τάση των τιμών.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC στο Jackson του Wyoming, ο Bullard επανέλαβε ότι αναμένει το βασικό επιτόκιο της Fed να σκαρφαλώσει από το σημερινό εύρος του 2,25% έως 2,50% σε ένα εύρος μεταξύ 3,75% και 4,0% μέχρι το τέλος του 2022, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εμπροσθοβαρής στάση είναι σωστή για τον ίδιο καθώς θα έδειχνε "πόσο σοβαροί είμαστε στο ζήτημα της μάχης κατά του πληθωρισμού".
"Ένα βασικό σενάριο θα ήταν πιθανότατα ο πληθωρισμός να αποδεχθεί πιο επίμονος απ' ό,τι πολλοί στη Wall Street αναμένουν, δηλαδή ότι θα είναι υψηλότερος του αναμενομένου και για περισσότερο καιρό - κι αυτός είναι ένας κίνδυνος που είναι υποτιμημένος από τις αγορές σήμερα", τόνισε ο Bullard.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης