Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (HΠΑ): Η επιμονή του κορωνοϊού με διέψευσε

Fauci (HΠΑ): Η επιμονή του κορωνοϊού με διέψευσε
«Πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι», τόνισε ο Anthony Fauci

«Η επιμονή του κορωνοϊού με διέψευσε» τόνισε με βεβαιότητα μιλώντας στο Βloomberg ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα υγείας Anthony Fauci, υπογραμμίζοντας ότι περίμενε ότι οι ΗΠΑ θα ξεπερνούσαν την πανδημία μέσα σε έναν χρόνο.
O ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες μίλησε τρεις μέρες αφότου ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα τερματίσει μια καριέρα μισού αιώνα στο δημόσιο σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Υπήρξε 38 χρόνια διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και σύμβουλος επτά προέδρων για επιδημίες όπως ο ιός HIV, ο Έμπολα και φυσικά ο Covid-19.
Αποδοκίμασε την πολιτική πόλωση που, όπως είπε, εμπόδισε την αμερικανική απάντηση στον κορωνοϊό και συμβούλευσε τον διάδοχό του – που δεν τον ξέρουμε ακόμη – να μείνει μακριά από την πολιτική. Ο ίδιος δέχτηκε μεγάλο πόλεμο από πολιτικούς, διευκρίνισε.
Οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από τον Covid για να είναι έτοιμες για μελλοντικές προκλήσεις, είπε.
«Πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι», τόνισε, προσθέτοντας: «Νομίζω ωστόσο ότι φτάνουμε στο σημείο που ο Covid θα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα μπορεί να διαταράξει την κοινωνική τάξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης