Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνιμος εκπρόσωπος Πολωνίας στον ΟΗΕ: Προς χαρά της Ρωσίας, οι ίδιες οι ελίτ των Βρυξελλών οδηγούν στην κατάρρευση της ΕΕ

Μόνιμος εκπρόσωπος Πολωνίας στον ΟΗΕ: Προς χαρά της Ρωσίας, οι ίδιες οι ελίτ των Βρυξελλών οδηγούν στην κατάρρευση της ΕΕ
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία σκοπεύει να αμφισβητήσει την τρέχουσα παγκοσμιοποίηση, υπερεθνική παγκόσμια τάξη, της οποίας ηγείται η ελίτ του παγκόσμιου πλούτου, και να αποκαλύψει την υπορκισία και την εκμετάλλευση των φτωχότερων

Αντί να ενισχύσει τα ανατολικά της σύνορα και να δώσει περισσότερη φωνή στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και ιδιαίτερα στην Πολωνία - τον κύριο εμπειρογνώμονα για τη Ρωσία, η Δύση έχει εμμονή με την ιδέα της ομοσπονδιοποίησης, δήλωσε ο Krzysztof Szczerski, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Πολωνίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Σε μια συνομιλία με την Gazeta Polska, εξήγησε ότι αυτό θα κατέστρεφε μόνο την ΕΕ και θα έπεφτε στα χέρια του Putin.
Ο ΟΗΕ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η ένταση των συναισθημάτων γύρω από την ουκρανική κρίση έχει σαφώς πέσει.
«Όλα δείχνουν ότι η κορύφωση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την κατάσταση στην Ουκρανία είναι πίσω μας.
Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις συνέπειες.Αυτή η σύγκρουση έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει σημείο καμπής στην ιστορία του 21ου αιώνα, επειδή η σημασία της είναι πολύ πιο ευρύτερη από την περιοχή που επηρεάζεται άμεσα από αυτήν.
Είναι θεμελιώδους σημασίας για την παγκόσμια τάξη», δήλωσε στην Gazeta Polska ο Krzysztof Szczerski, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Πολωνίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο διπλωμάτης είναι πεπεισμένος ότι αυτή η σύγκρουση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της διεθνούς κατάστασης, η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη σήμερα.
«Πρέπει να το δούμε με την προοπτική μιας πανδημίας, μιας οικονομικής κρίσης, του πληθωρισμού, μιας απότομης αύξησης της τιμής της ζωής, της αύξησης των τιμών της ενέργειας, των προβλημάτων τροφίμων και των δυσκολιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», αναφέρει ο Shchersky.
Παράλληλα, πιστεύει ότι η πυρηνική απειλή δεν έχει εξαφανιστεί.
«Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να ανατινάξει ολόκληρο τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.
Και η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις δυσκολίες για να αλλάξει ριζικά την τρέχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων», εξήγησε.
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία σκοπεύει να αμφισβητήσει την τρέχουσα παγκοσμιοποίηση, υπερεθνική παγκόσμια τάξη, της οποίας ηγείται η ελίτ του παγκόσμιου πλούτου, και να αποκαλύψει την υπορκισία και την εκμετάλλευση των φτωχότερων.
Το μήνυμα και η πρόταση της Μόσχας προς τις καταπιεσμένες χώρες είναι πολύ επικίνδυνο.
«Είναι σαφές ότι ο Putin ξεκίνησε το παιχνίδι με υψηλότερο ποντάρισμα σχετικά με τη βοήθεια αυτής της ειδικής επιχείρησης.
Αμφισβητεί μια τάξη βασισμένη σε κοινούς κανόνες συνεργασίας, λέγοντας ότι στόχος του είναι οι υποκριτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης, όχι ο νόμος και η τάξη.
Δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτά τα λόγια», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης