Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προς νέο ρεκόρ οι τιμές πώλησης νέων οχημάτων παρά τα αυξημένα επιτόκια της Fed

ΗΠΑ: Προς νέο ρεκόρ οι τιμές πώλησης νέων οχημάτων παρά τα αυξημένα επιτόκια της Fed
Η μέση τιμή συναλλαγών ανά όχημα αναμένεται να φτάσει τα 46.259 δολάρια, αυξημένη κατά 11,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.
Προς νέο ιστορικό υψηλό αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης για νέα οχήματα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία της χώρας, σύμφωνα με έκθεση των J.D. Power και LMC Automotive.
Η μέση τιμή συναλλαγών ανά όχημα αναμένεται να φτάσει τα 46.259 δολάρια, αυξημένη κατά 11,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, μετέδωσε το Reuters.
Ωστόσο, παρά το ιστορικό υψηλό στη μέση τιμή αναμένεται να σημειωθεί μείωση στον απόλυτο αριθμό πώλησης των νέων οχημάτων, καθώς αυτός εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 980.400 αυτοκίνητα, σε μια πτώση 2,6% σε σχέση με τον αριθμό πώλησης νέων οχημάτων τον Αύγουστο του 2021.
Οι παραπάνω προβλέψεις δείχνουν πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για να ρίξει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία -βρίσκεται κοντά σε υψηλό 40 ετών- δεν έχει ακόμα αποτελέσματα στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, που ωφελήθηκε μέσα στην πανδημία από την προτίμηση των καταναλωτών για προσωπικές μετακινήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης