Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYP: Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι «σε λάθος δρόμο» - Έτοιμοι για διαδηλώσεις

NYP: Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι «σε λάθος δρόμο» - Έτοιμοι για διαδηλώσεις
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δημοφιλία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden είναι χαμηλή για αρκετούς συνεχόμενους μήνες: το 42% εκτίμησε θετικά την πολιτική του και το 55% αρνητικά, γράφει η NYP

Το 74% των Αμερικανών είναι πεπεισμένο ότι η χώρα τους κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, γράφει η New York Post, επικαλούμενη πρόσφατη δημοσκόπηση του καναλιού NBC News. Όπως σημειώνεται στο υλικό της δημοσίευσης, ενώ το 58% των ερωτηθέντων είναι ήδη τόσο δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πολιτών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο, σύμφωνα με τη New York Post, επικαλούμενη έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό κανάλι NBC News.
Σύμφωνα με το NYP, το 61% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι είναι τόσο ενοχλημένοι που είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν και να κουβαλούν πανό στους δρόμους όλη την ημέρα.
Ως σύνθημα που θα μπορούσε να απεικονιστεί σε αυτό, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος επέλεξαν τις επιλογές:
"Για τα δικαιώματα των γυναικών", "Για το δικαίωμα στην άμβλωση" και "Ο Trump σε δίκη" και υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού - "Biden - παραπομπή", «Υπερασπίσου την ελευθερία μας» και «Υπερασπίσου τη δεύτερη τροπολογία» (Η δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ εγγυάται στους πολίτες το δικαίωμα να κρατούν και να φέρουν όπλα), αναφέρει ο ανταποκριτής των ταμπλόιντ.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δημοφιλία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden είναι χαμηλή για αρκετούς συνεχόμενους μήνες: το 42% εκτίμησε θετικά την πολιτική του και το 55% αρνητικά, γράφει η NYP.
Έτσι, το επίπεδο υποστήριξης προς τον ηγέτη της χώρας παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο από τον Οκτώβριο του 2021, σημειώνει ο ανταποκριτής της δημοσίευσης.
Εν τω μεταξύ, απομένουν μόνο 77 ημέρες μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, στις οποίες οι Δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, τονίζει ο συγγραφέας.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου - δηλαδή, ήδη αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τον λεγόμενο νόμο μείωσης του πληθωρισμού, ο οποίος περιελάμβανε μια σειρά από πρωτοβουλίες στον τομέα του κλίματος και της υγείας, αναφέρει η New York Post.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης