Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο των μηνυμάτων από Fed - Στο +0,06% ο DAX

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο των μηνυμάτων από Fed - Στο +0,06% ο DAX
Το σήμα για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έδωσε ο πρόεδρος της Fed of Minneapolis, Neel Kashkari
(upd 4) Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα μηνύματα από τη Fed περί επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.
Πιο αναλυτικά:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 13.201,52 μονάδες έπειτα από κέρδη 0,06%.
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,30% στις 7.465,47 μονάδες.
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι βρίσκεται στις 6.374,93 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,20%.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει πτώση 0,10% στις 22.356,63 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 είναι ενισχύεται στις 431,81 μονάδες με άνοδο 0,11%

Kashkari: Η Fed πρέπει να συνεχίσει τη σύσφιξη μέχρι να δει πειστικά στοιχεία πως ο πληθωρισμός υποχωρεί

Το σήμα για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έδωσε ο πρόεδρος της Fed of Minneapolis, Neel Kashkari, επισημαίνοντας ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί από τα πολύ υψηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.
«Όταν ο πληθωρισμός είναι στο 8% ή στο 9%, κινδυνεύουμε να αποσταθεροποιηθούν οι πληθωριστικές προσδοκίες», ανέφερε ο Kashkari την Τρίτη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Fed πιθανότατα θα πρέπει να δρομολογήσει πολύ επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της για να αποκαταστήσει την ισορροπία.
«Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να αποτρέψουμε να εξελιχθεί έτσι η κατάσταση. Έτσι, όταν υπάρχει υψηλός πληθωρισμός, προσωπικά προτιμώ να κάνω λάθος στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλίσουμε ότι υποχωρεί ο πληθωρισμός και να χαλαρώσω μόνο όταν δούμε πειστικά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός είναι σε τροχιά να υποχωρήσει και πάλι στο 2%», ανέφερε.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η «μεγαλύτερη του ανησυχία» είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι πιο επίμονος απ' ό,τι πολλοί περιμένουν, ενώ σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ράλι του πληθωρισμού συνδέεται με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Άνοδος για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο +5% στα 283 ευρώ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +1,1% στα 101,29 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +1,10% στα 94,77 δολ. το βαρέλι.

Mικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα 24/8 οι ασιατικές αγορές αναμένοντας τα αποτελέσματα από το οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole την τρέχουσα εβδομάδα και τις όποιες πληροφορίες για τη στάση της FED στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,49%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο -1,86%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,36%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +0,50% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,52%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης