Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Δαπανηρός και στρατηγικά επιζήμιος για τη Ρωσία ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μ. Βρετανία: Δαπανηρός και στρατηγικά επιζήμιος για τη Ρωσία ο πόλεμος στην Ουκρανία
Η Μόσχα συνειδητοποιεί έξι μήνες μετά την εισβολή ότι πρέπει να βάζει πιο μετριοπαθείς στόχους αναφέρει το βρετανικό υπ. Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Δαπανηρό και στρατηγικά επιζήμιο για τη Ρωσία χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας αλλά και της συμπλήρωσης έξι μηνών από τη ρωσική εισβολή.
Στην τελευταία του ανακοίνωση για την πορεία του πολέμου το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αν και επιχείρησε να εδραιώσει την επιρροή της Ρωσίας στην Ουκρανία από το 2014, συνειδητοποίησε μετά από έξι μήνες εισβολής πως πρέπει να θέτει πιο μετριοπαθείς στόχους, ύστερα από την αποτυχία του να ανατρέψει την κυβέρνηση Zelensky και να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
«Η ρωσική επίθεση στο ανατολικό Donbas καταγράφει ελάχιστη πρόοδο» αναφέρουν οι Βρετανοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αναμένεται και η ουκρανική αντεπίθεση.
«Η Ρωσία υποφέρει από έλλειψη πυρομαχικών, οχημάτων και προσωπικού τη στιγμή που το ηθικό των στρατιωτών είναι χαμηλό.
Η διπλωματική της ισχύς έχει μειωθεί, ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας της είναι ζοφερές.
Έξι μήνες πολέμου, ο οποίος αποδεικνύεται δαπανηρός και στρατηγικά επιζήμιος για τη Ρωσία» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης