Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αισιοδοξία στους Δημοκρατικούς για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου μετά τη νίκη στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Αισιοδοξία στους Δημοκρατικούς για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου μετά τη νίκη στη Νέα Υόρκη
Ο Δημοκρατικός Pat Ryan επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου Marc Molinaro σε ειδική εκλογική διαδικασία στη Ν. Υόρκη για μια έδρα στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα

Αισιοδοξία για τις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου προκαλεί στις τάξεις των Δημοκρατικών, η επικράτηση του Δημοκρατικού Pat Ryan έναντι του Ρεπουμπλικάνου Marc Molinaro σε μια ειδική εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 23/8 για μια έδρα της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Συγκεκριμένα και με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Ryan επικράτησε με 51,3% έναντι 48,7% του Molinaro.
Η εκλογική αυτή αναμέτρηση, η πρώτη από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο, να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση σε παναμερικανικό επίπεδο, είχε τεράστια εθνική σημασία και αποτέλεσε πεδίο δοκιμής για τις προεκλογικές εκστρατείες των δυο κομμάτων.

Αισιοδοξία για τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Ryan έβαλε τη δικαστική αυτή απόφαση στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους που εξοργίστηκαν με αυτήν την απόφαση, ενώ από την πλευρά του ο Molinaro επικεντρώθηκε στο αυξανόμενο έγκλημα και στον πληθωρισμό, ζητήματα που κατά τους ψηφοφόρους είναι και οι πιο βασικές ανησυχίες τους.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιφέρεια της Νέας Υόρκης είχε ψηφίσει το 2012 για πρόεδρο τον Barack Obama, το 2016 τον Donald Trump και το 2020 τον Joe Biden.
Η νίκη του Ryan ενισχύει τις ελπίδες των Δημοκρατικών ότι η αντιπαράθεση με την δικαστική απόφαση για τις αμβλώσεις μπορεί να κινητοποιήσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, κάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να διατηρήσουν υπό τον έλεγχο τους τη Βουλή και τη Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Έως σήμερα η βασική εκτίμηση ήταν ότι οι Δημοκρατικοί οδεύουν προς μια μεγάλη ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές κυρίως εξαιτίας του πληθωρισμού αλλά και της αρνητικής εικόνας που υπήρχε από την προεδρία Biden.
Ωστόσο, η εικόνα αυτή τείνει να αλλάξει δεδομένου ότι και η δημοτικότητα του Biden έχει αυξηθεί από 35% σε 41%.
Το πιθανότερο είναι οι Ρεπουμπλικάνοι να αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής αλλά όχι και της Γερουσίας.

Εκλογές για υποψηφίους

Εκλογές έγιναν επίσης χθες σε Νέα Υόρκη, Φλόριντα και Οκλαχόμα προκειμένου οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους υποψηφίους των κομμάτων τους για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Στη Φλόριντα οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τον Charlie Crist (ήταν κυβερνήτης της Φλόριντα από το 2007 έως το 2011 με τους Ρεπουμπλικάνους, αν και μετά άλλαξε στρατόπεδο) ως αντίπαλο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Ron DeSantis, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται και ως ένα από τα φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ. Πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν πως ο DeSantis προηγείται με ελάχιστη διαφορά του Crist.
Επίσης, η βουλευτής Val Demings, πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Marco Rubio τη θέση του γερουσιαστή που θα εκπροσωπήσει την πολιτεία της Φλόριντα, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Rubio να προηγείται.
Όσον αφορά την εκπροσώπηση της 17ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Sean Patrick Maloney έναντι της αντιπάλου του Alessandra Biaggi ενώ σε μια ειδική εκλογική αναμέτρηση στη Νέα Υόρκη ο βουυλευτής Jerry Nadler, βουλευτής επί περίπου 30 χρόνια, επιβλήθηκε της βουλευτού Carolyn Maloney, στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης