Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία έδωσε στον ΟΗΕ εικόνες που αποκαλύπτουν βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhya από τους Ουκρανούς

Η Ρωσία έδωσε στον ΟΗΕ εικόνες που αποκαλύπτουν βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhya από τους Ουκρανούς
H Ρωσία έδωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Γενική Συνέλευση φωτογραφικά στοιχεία για τον βομβαρδισμό του ZNPP από την Ουκρανία

Η Ρωσία έδωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Γενική Συνέλευση φωτογραφικά στοιχεία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhya από τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Vasily Alekseevich Nebenzya, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής έχει υποβαθμιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Παράλληλα, ο Nebenzya τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός δεν τοποθετεί εκεί βαρύ οπλισμό και δεν χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς.
«Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει μια υγιής ατμόσφαιρα εργασίας στον σταθμό και κανείς δεν καταπιέζει κανέναν.
Σε αντίθεση με τις ψευδείς δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου, η Ρωσία δεν τοποθετεί βαριά όπλα στο έδαφος του ZNPP και δεν χρησιμοποιεί ο σταθμός για στρατιωτικούς σκοπούς», είπε ο διπλωμάτης.
Επιπλέον, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει τη μέγιστη βοήθεια για την επίσκεψη του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό.
«Αναμένουμε ότι η αποστολή του ΔΟΑΕ θα πραγματοποιηθεί ωστόσο στο εγγύς μέλλον και οι ειδικοί του Οργανισμού θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την πραγματική κατάσταση στον σταθμό», πρόσθεσε ο Nebenzya.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται τακτικά στο ZNPP, το οποίο απειλεί με μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή.
Ο βομβαρδισμός έχει ήδη καταστρέψει τη γραμμή υψηλής τάσης του υποσταθμού Kakhovskaya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης