Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Γυναίκες εργαζόμενες πάνε την τράπεζα στα δικαστήρια λόγω εργασιακής ανισότητας με τους άνδρες

Goldman Sachs: Γυναίκες εργαζόμενες πάνε την τράπεζα στα δικαστήρια λόγω εργασιακής ανισότητας με τους άνδρες
Νομικοί κύκλοι μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που θα θίξουν το θέμα της ισότητας των δύο φύλων στους εργασιακούς χώρους των ομίλων της Wall Street.
Σχετικά Άρθρα
Ορόσημο για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον εργασιακό τομέα των ΗΠΑ αναμένεται από τώρα πως θα αποδειχτεί το δικαστήριο που ορίστηκε να λάβει χώρα τον επόμενο Ιούνιο, όταν περιφερειακό δικαστήριο στο Μανχάταν θα κληθεί να κρίνει αν ο τραπεζικός κολοσσός της Goldman Sachs Group ακολουθεί εργασιακές πρακτικές που θίγουν τα δικαιώματα των γυναικών εργαζομένων.
Η δικαστής απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει η μεγάλη δικηγορική ομάδα της τράπεζας προκειμένου η υπόθεση να απορριφθεί.
Έτσι η αγωγή που έχουν υποβάλλει 1.800 εργαζόμενες κάνοντας λόγο για πολιτική δύο ταχυτήτων σε μισθούς και προαγωγές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην τράπεζα θα προχωρήσει και θα εκδικαστεί.
Η δίκη ορίστηκε για τις 5 Ιουνίου 2023.

Τι καταγγέλλουν οι γυναίκες εργαζόμενες

Οι εργαζόμενες που καταρχάς είχαν πετύχει με προηγούμενη δικαστική απόφαση να ακουστούν ως ομάδα, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από διαφορετικά κλιμάκια της τράπεζας, κάτι που ενδυναμώνει τη θέση τους, υποστηρίζουν πως η Goldman συστηματικά εδώ και χρόνια προσφέρει χαμηλότερους μισθούς στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ παράλληλα τους δίνει χαμηλότερες αξιολογήσεις με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται στις προαγωγές.
Νομικοί κύκλοι μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που θα θίξουν το θέμα της ισότητας των δύο φύλων στους εργασιακούς χώρους των ομίλων της Wall Street, ανοίγοντας το παράθυρο για να προωθηθούν και άλλες ανάλογες υποθέσεις.
Η ίδια η Goldman Sachs αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως τα στοιχεία των γυναικών που στράφηκαν εναντίον της είναι ελλιπή και παραπλανητικά.
«Η Goldman Sachs είναι υπερήφανη για την μακρά πορεία που έχει στην προώθηση και υποστήριξη των γυναικών και προσβλέπουμε στο να υπερασπιστούμε δυναμικά τη θέση μας απέναντι στις αβάσιμες αυτές κατηγορίες» σχολίασε η τράπεζα σε ανακοινωθέν της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης