Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς σοβαρές ζημιές η Ινδονησία μετά τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ

Χωρίς σοβαρές ζημιές η Ινδονησία μετά τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ
Υπενθυμίζεται πως το Φεβρουάριο, σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 460 στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας

Δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε τις ακτές της Σουμάτρας στην Ινδονησία νωρίτερα.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ., σύμφωνα με το GFZ.
Σύμφωνα με τη μέτρηση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS), ο σεισμός είχε μέγεθος 6 βαθμών.
Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 17.30 ώρα Ελλάδας, βρίσκεται σχεδόν 50 χλμ. από την ακτή της επαρχίας της Νότιας Σουμάτρας.
Στην Ινδονησία, το νησιωτικό κράτο της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από 17.508 νησιά και κατοικείται από περίπου 270 εκατομμυρίων ανθρώπων, καταγράφονται συχνά ακραία φυσικά φαινόμενα καθώς πλήττεται από σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και τσουνάμι λόγω της θέσης στον Ειρηνικό, καθώς τοποθετείται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», ένα γεωγραφικό τόξο ηφαιστείων και ρηγμάτων.
Υπενθυμίζεται πως το Φεβρουάριο, σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 460 στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2021, σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 6.500 στην επαρχία Δυτικού Σουλαουέζι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης