Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Macron - Σύσταση σε Ουκρανία: Μην δείξετε αδυναμία και πνεύμα συμβιβασμού με τη Ρωσία

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Macron - Σύσταση σε Ουκρανία: Μην δείξετε αδυναμία και πνεύμα συμβιβασμού με τη Ρωσία
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας, «η Ρωσία έκανε την επιλογή της»

Και ενώ ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για έκτο συνεχόμενο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron μιλώντας στην ουκρανική ηγεσία, προέτρεψε οι Ουκρανοί «να μην δείξουν αδυναμία» και «πνεύμα συμβιβασμού» απέναντι στη Ρωσία.
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας, «η Ρωσία έκανε την επιλογή της».
«Δεν πρέπει να δείξουμε καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού, γιατί μιλάμε για ελευθερία για όλους και για όλα και για ειρήνη σε όλα τα μέρη του πλανήτη», αναφέρει ο Macron, σύμφωνα με το RIA Novosti .
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το θέμα της Κριμαίας είναι κλειστό για τη Ρωσία και το δημοψήφισμα για τη χερσόνησο διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov, «η μοίρα και το μέλλον της Κριμαίας είναι για πάντα στη Ρωσία, είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι».
Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη εκεί τον Μάρτιο του 2014 - η πλειοψηφία των κατοίκων ψήφισε υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης