Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα αγοράζει όλο και περισσότερους ενεργειακούς πόρους από τη Ρωσία - Ξεπέρασαν τα 35 δισεκ. δολ.

Η Κίνα αγοράζει όλο και περισσότερους ενεργειακούς πόρους από τη Ρωσία - Ξεπέρασαν τα 35 δισεκ. δολ.
Έτσι, από τις 24 Φεβρουαρίου, έχει αγοράσει αργό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα από τη Ρωσία για συνολικά 35 δισεκατομμύρια δολάρια και μόνο τον Ιούλιο ξόδεψε 7 δισεκατομμύρια δολάρια

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Κίνα έχει αρχίσει να εισάγει ακόμη περισσότερη ρωσική ενέργεια και παραμένει σε τεράστιο βαθμό εξαρτημένη από αυτές τις προμήθειες, σύμφωνα με τη La Libre.
Έτσι, από τις 24 Φεβρουαρίου, έχει αγοράσει αργό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα από τη Ρωσία για συνολικά 35 δισεκατομμύρια δολάρια και μόνο τον Ιούλιο ξόδεψε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Κίνα έχει αγοράσει περισσότερα ορυκτά καύσιμα από τη Ρωσία από ό,τι πριν από ένα χρόνο, γράφει η La Libre.
Έτσι, το Πεκίνο συνεχίζει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια.
Μόνο τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το Πεκίνο ξόδεψε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, ενώ πέρυσι αυτό το μήνα, αυτές οι δαπάνες ανήλθαν σε ελαφρώς λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το 2021 οι εισαγωγές αργού πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, με τον ενεργειακό τομέα να αντιπροσωπεύει το 70% του συνόλου των εισαγωγών από τη Ρωσία τον Ιούλιο του 2022.
Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής ενεργειακών πόρων στην Κίνα, εκτοπίζοντας την Ινδονησία από αυτή τη θέση.
Προηγουμένως, αυτή η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αύξησε τις τιμές, κάτι που δεν ευχαριστούσε τους αγοραστές.
Από την πλευρά της, η Ρωσία μερικές φορές πουλάει καύσιμα στο Πεκίνο με έκπτωση.
Όπως καταλήγει η La Libra, η Κίνα αγόρασε επίσης όγκους ρεκόρ άνθρακα τον Ιούλιο, περισσότερους από 7 εκατομμύρια τόνους, αυξημένος κατά 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Παράλληλα, ο όγκος των αγορών άνθρακα για τη μεταλλουργική βιομηχανία αυξήθηκε κατά 63% μέσα στον μήνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης